• DOLAR 32.34
  • EURO 35.142
  • ALTIN 2241.09
  • ...
Tevhid Ve Tebliğ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tevhid birlemek demektir, ALLAHtan başka ilah olmadığını ve ALLAHtan başka bütün ilahları kesin bir dille reddetmektir.Bunu da "LA İLAHE İLLALLAH" sözleriyle ispat eder.

Bütün peygamberlerin ortak davası olan TEVHİD hep şirk’le mücadele etmiş ve bu mücadele günümüze kadar ve burdanda kıyamete kadar sürecektir.Kıyamete kadar sürecek olan bu ALLAHın taraftarı(hizbullah) ile şeytanın taraftarları(hizbulşeytan) arasındaki mücadele tabi ALLAHın taraftarlarının zaferiyle sonuçlanacaktır. Yüce Rabbim kendi taraftarı olmayı ve bu yolda zaferi bize nasip eder inşallah.

``Gevşemeyin üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz." (Al-i İmran Sûresi/139)

Tevhidin Tebliği

İslamiyette tebliğ; taşımak, götürmek,ulaştırmak,bildirmek,ve eriştirmek gibi anlamlara gelen tebliğ peygamberlerde bulunması gereken vacip sıfatlardan biridir.Peygamberlerin vahiy yoluyla ALLAHtan gelen ilahi emirleri gizlemeden, eksiltmeden ve eklemeden aynen insanlara ulaştırmasına denilmektir.

Müslümanın birinci görevi hak olan İslam dinini durmaksızın tebliğ etmektir.

"Ey bürünüp örtünen, kalk ve uyar"(Müddessir- 1,2)

"Allah`a itaat edin, Peygamber`e de itaat edin. Yüz çevirirseniz bilin ki, elçimize düşen apaçık bir duyurmadır."(Tegabun- 12)

"Buna rağmen eğer yüz çevirirlerse, ey Muhammed! Artık sana düşen sadece açık bir şekilde tebliğden ibarettir."(Nahl-82)

"Eğer (size tebliğ edileni) yalan sayarsanız, bilin ki sizden önceki birçok milletler de yalan saymışlardı. Peygambere düşen yalnız açık bir tebliğdir."(Ankebut-18)

"Bize düşen de sadece apaçık tebliğdir."(Yasin-17)

Kur`an-ı Kerim’de belirtiği gibi bu hak olan İslam dinini, Kur’an-ı Kerimin güzel ahlakını anlatma ve onları Allah’a iman etmeye teşvik etmek her erdemli bir Müslümanın görevidir.

 

Bayram Durna / Aksaray - Yaş: 19
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir