• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Hamarişe: `İşgal Zindanlarında Hala 18 Kadın Esir Olduğu İçin Sevincim Yarım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Zindandan beni çıkaran Allah`a hamdolsun. Fakat sevincim yarım kaldı." Dün işgal zindanlarından çıkıp Ya`bud beldesine ayak bastığında Filistinli kadın esir Rim Hamarişe`nin ağzından çıkan ilk kelimeler bunlar oldu.

Ailesinden ve çocuklarından zorla uzaklaştırılarak işgal zindanlarında demir parmaklıkların arkasına hapsedilen Hamarişe, sekiz ay sonra özgürlük rüzgarını soludu.

Aile fertlerinin yaşadığı büyük sevinç arasında evine ulaşan Hamarişe, işgal zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlerin kadınların esir alınmasının tamamen sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

"Ahrar" Esir Araştırmaları Merkezi`ne konuşan Hamarişe, direnişin Gazze Şeridi`nde kazandığı zaferin ve işgal askeri esir alınmasının esirlerin moralini yükselttiğini belirterek, esirlerin özgürlük için direnişe büyük ümit bağladıklarını ifade etti.

Kadın esirlerin işgal zindanlarında oldukça zor şartlarda yaşadıklarına dikkat çeken Hamarişe, işgal cezaevi idaresinin kadın esirlere koğuşlarda ve cezaevi dışında mahkemelere gidiş-dönüş sırasında çeşitli eziyetlerde bulunduğunu, esirlerin ellerinin ve ayaklarının bağlandığını bildirdi.

Bu arada, El-Aksa kanalı muhabiri Leyla Hamarişe, annesinin işgal zindanlarından çıkması nedeniyle büyük sevinç yaşadıklarını ifade ederek, işgal zindanlarında hâlâ kadın esireler bulunduğu için annesinin özgürlüğüne tam olarak sevinemediğini söyledi. 

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir