• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Enkazda Yaşam Savaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Ambargo altındaki Gazze’de çok sayıda aile barınacak yer bulamadıkları için israil saldırılarında ağır hasar gören binalarda hayata tutunmaya çalışıyor.

El-Muganni ailesi, israil saldırısında vurulan evlerinin yıkılmayan bölümünde yaşayan ailelerden sadece biri...

Şucaiyye Mahallesi`ndeki yuvalarını onaracak ve yeni ev kiralayacak imkanı olmayan El-Muganni ailesi, her an yıkılma tehlikesi altındaki evde yaşıyor.

AA muhabirine konuşan Husne el-Muganni, "Torunlarım ve çocuklarımla başımıza yıkılma ihtimali olan bu evde 30 kişi yaşıyoruz. Evin yıkılmayan tarafında kalıyoruz ama o tarafın da duvarlarında çatlaklar var. Üzerimize yıkılmasından endişe ediyoruz ama yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

israil`in saldırıları sırasında ağır hasar gören evlerini terk ederek bir başka mahallede kiralık eve yerleştiklerini anlatan Muganni, "Cibaliya`ya giderek orada bir eve yerleştik ama kirası aylık 300 dolardı. Bunu ödeyecek gücümüz yoktu. Daha sonra okulların da başlamasıyla mahallemize dönüp yarısı yıkılmış evimize geldik. Belediye evimizin yıkılabileceğini bunun için çıkmamız gerektiğini söyledi ama ekonomik durumumuz ev kiralamaya yetmiyor" diye konuştu.

Gazze ve Batı Şeria hükümetleri arasında sağlanan mutabakatla kurulan Ulusal Uzlaşı Hükümeti`nden kendilerine yardım etmesini isteyen Muganni, "Hayatımız tehlikede" ifadesini kullandı.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden israil, saldırılarına Mısır`ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos`ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

israil`in saldırılarında 2 bin 157 kişi şehid olmuştu, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir