• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Yeni atanan öğretmenlere uyum semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta Milli Eğitim Müdürlüğü Seyitler Mahallesinde bulunan Kocatepe Ortaokulu Konferans Salonunda, yeni atanan öğretmenlere yönelik çevreye uyum eğitimi semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Midyat Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, her mesleğin belli başlı özellikleri olduğunu belirterek, "Doktor evine gittiği zaman hastasını kontrol ettikten sonra çok rahat bir şekilde istirahata çekilebilir. Polis gündüz mesaisini yapar mesaisi bitince çok rahat bir şekilde istirahata çekilebilir. Diğer meslekler de öyle ama bir meslek var ki o mesleği yürütenler 24 saat görev başında olmak durumundadır. Örneğin Ayşe ile görüştüğünüzde o Ayşe’nin problemleri akşamleyin inanın sofranıza, evinize, çoluk çocuğunuza hatta gece rüyanıza da girecektir. Yaşayacaksınız bunları, rahatsız olacaksınız, aklınıza gelecek ve ben ne yapabilirim diye düşüneceksiniz. Belki çaresiz kalacaksınız ama inanın çırpınacaksınız, o sorunu gidermek için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Dünyada iki grup insan, yetiştirdiği insanların kendinden üstün olmasını ister. Bunların birincisi anne ve baba ikincisi öğretmendir.” dedi.

Seminer, Öğretmenlik mesleğinde değerler ve etik, kurum yapısı, yöneticiler, görevleri, okul çevre etkileşimi, Midyat’ın yapısı, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri gibi konuları kapsadığı öğrenildi.
 

Seminer iki gün devam edecek. (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir