• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Memur-Sen TOKİ Camisi lağım suları altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman merkez Tilmerç Demiryolu mevkiinde Memur-Sen TOKİ konutlarında 2005 yılından bu yana yapılan caminin 6 gündür başı lağım sularıyla belada. 

Batman'a 10 kilometre uzaklıkta bir bölgede olan Memur-Sen TOKİ Mehmet Akif İnan Camisinin, hemen yanından geçen lağım borusunun tıkanmasıyla cami tuvaleti, gasil hanesi ve kazan dairesi lağım sularının altında kaldı.

Bu durumdan etkilenen cami cemaati ise, lağım suyunun kokusundan dolayı camiye yaklaşamadıklarını ve bunun kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını istediler.

“Cemaat kokudan kaçıyor”

Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını isteyen Cami imamı Ali Doğan, “Lağım suyundan herkes etkilendi. Artık cemaat buradan kaçıyor. Caminin etrafına dahi vatandaş artık gelemiyor. Bütün TOKİ’nin lağım suyu şuanda buradan akıyor. Lağım suyu, caminin tuvaletlerinden, gasil hanesinden ve kazan dairesinden çıkıp buradan yağmur tali kanalına akıyor.  Lağım suyu Cumartesi gününden beri 6 gündür bu şekilde hiç durmadı.  Belediye araç gönderiyor ama kalıcı bir çare yapamıyor. Buranın kazılmasını ve kesin bir çözümün yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

“Temelli bir çözüm istiyoruz”

TOKİ Yönetim Kurulu başkanı Hakim Onatlı ise, “Bir cemaat ve TOKİ halkı olarak şuanda mağdur ve mahzunuz. Gelen misafirler cami tuvaleti tıkalı olduğunda nereye gideceklerini bilemiyorlar. Ya okula gidiyorlar, okul da kapalı olsa yapabilecek bir şeyleri yok. Çünkü caminin tuvaletleri defalarca böyle tıkandı. Belediye gelip açıyor, fakat bir hafta sonra bir daha tıkanıyor. Kokudan cemaat kalmadı, herkes kaçıyor, kimse cami yakınında ne oturabiliyor, ne yürüyebiliyor, ne de çalışabiliyor. Bir an önce yetkililerin buna bir el atması lazım. Temelli bir çözüm istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Böyle devam ederse cami çöker”

Lağım suyunun akması durumunda caminin çökme ihtimali olacağını belirten Cami cemaatinden Mehmet Mehdi Çiçek de, “Cemaat abdest almaya geliyorlar fakat tuvaletler tıkalı. Ya okula gidiyorlar, ya da tanıdığı bir evi varsa oraya giderler, buraya giremezler. Birkaç sefer geliyorum, lağım kokusu yüzünden camiye giremiyorum. Çevreye koku da dağıtıyor. Burayı yapan şirketin ilgilenmesi lazım. Kaç sefer belediyeye başvurduk, açamadılar. Lağım suyu böyle devam ederse cami çöker. Lağım kanalının buranın yanında yapılması yanlıştır. Gelen suyla burası doluyor.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir