• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Ey Nefsim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Beşir Varol / İnzar Dergisi
 
Ondan başka ilah olmayan Allah’a layıkıyla hamd olsun. Onunla peygamberlik binası tamamlanan Muhammed’e, Onun pak aline, sadece Allah’ın rızasını gaye edinen ashabına ve onların müstakim yolundan şaşmayan bütün müminlere salat ve selam olsun. Bundan sonra bil ki:

Ey Nefsim!

Dergimizin geçen sayısında kesin delillerle ispatladık ki Allahu Teâlâ’dan başka ilah ve yaratıcı yoktur. O seni ve bütün insanları sadece kendi ibadeti için yaratmıştır. O zaman yapmak istediğin her şeyi ibadet niyetiyle, Mevla’nı kendinden memnun ve razı etme çabasıyla yapmalısın.

Ey Nefsim!

İbadette halis niyet gerekli olduğu kadar şer’i ve fıkhi ölçü ve kurallarına uygun olması da gereklidir. Aksi takdirde ibadet sayılmaz. Allahu Teâlâ katında ibadet sayılmayan ameller geçici dünyevi bir fayda sana kazandırsa da Allah’ın rızasını ve baki nimetlerini sana kazandırmaz. Üstelik hatalı ve ihlassız yaptığın amelden dolayı hem bu dünyada ve hem ahirette Allahu Teâlâ’nın tokatlarına ve ebedi azabına maruz kalabilirsin. O zaman da sana yardım edecek ve seni kurtaracak hiç kimsen olamaz.

Ey Nefsim!

Bak ve dikkat et! Kur`an-ı Kerim’de Allahu Teâlâ iman ve salih ameli hep birlikte zikretmektedir. Zira iman ihlastan ibarettir. İman, ihlas olmadan Allah katında hiçbir amel makbul değildir. Salih amel de şer’i ve fıkhi ölçülere uygun yapılan amellerdir.

Ey Nefsim!

Allahu Teâlâ katında meşru olmayan hiçbir amel iyi bir niyetle meşruiyet kazanmaz ve ibadet sınıfına girmez. Zira Allahu Teâlâ’nın haram kıldığı ve yasakladığı ameller, Allah rızası için yapılamaz. Yapılsa Allahu Teâlâ’ya istihza manasına gelir. Sahibi de onunla şirke girebilir. Ancak ibadetler ihlassızlıkla ibadet olmaktan çıkabiliyor. Hatta şirk bile sayılabiliyor. Eğer şirk-i esğare girerse amelin sevabını yakar. Eğer şirk-i ekbere girerse amelin sahibini ebedi cehennemde yakıyor.

Ey Nefsim!

İşte bu apaçık hakikatten dolayı her amelinde ihlasa ve şer’i ölçüye dikkat etmelisin. Günah ve haramlardan kaçıp uzak durmaya çalıştığın gibi halis olmayan yani sadece Allah’ın rızasını gaye edinmeyen niyetlerden de kaçıp uzak durmaya çalışmalısın. Zira Allah’ın tokatları ve azabı gelirse demin de zikrettiğim gibi...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir