• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Lale Kültür Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği, Yaz Okulu faaliyetlerinin ilkini Muş’ta başlattı. Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan yaz okulu eğitim programında eğlenerek öğrenen öğrenciler programdan memnun olduklarını söylüyor.

Proje çerçevesinde başlatmış oldukları Yaz Okulu eğitim programıyla ilgili açıklamada bulunan Yaz Okulu projesinin genel koordinatörü Lale Der Yönetim Kurulun Üyesi Cevat Bal, “Daha önce sene içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz en önemli proje evde karakter eğitimi projesiydi. Bu projenin yaş grupları ise ilkokul çağındaki çocuklar oluyor. Orada ahlaki, inanç, özbakım ile ilgili konular işleniyor. Karakter eğitiminin bir devamı olarak hafta sonlarında dernek binamızda ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik olarak da Kur'an-ı Kerim ve siyer sohbetleri düzenlemekteyiz. Yaz programı içerisinde ise, bir proje çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda bir okulda şu anki projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.’’ dedi.

Bu projenin 3 ayaktan oluştuğunu ifade eden Bal, “Bunu Kur’an'ı ve vahyi anlamaya yönelik olarak gerçekleştiriyoruz. Yani vahyin genç dimağlara, genç beyinlere yerleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Vahyin pratikte gerçekleşmesi için de örnek şahsiyetlerin üzerinden bunları anlatmaya çalışıyoruz. Örnek şahsiyetlerin hayatlarını Hz. peygamberin hayatının çerçevesinden başlayarak anlatmaya çalışıyoruz. Üçüncü ve en önemli projelerimizden bir diğeri ise okumaktır. Okumayı gerçekleştirmeyen bir şahsiyetin Kur’an’ı anlaması, Müslüman âlimleri anlamsı mümkün olmuyor. Bu nedenle okuma dersini de bu programın içerisine koyduk’’ şeklinde konuştu.

Gençlerin derslerden daha çok etkinliklerle bir arada bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Bal, “Sportif faaliyetlerle bu programı daha kalıcı ve eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Onun için projemizin ismini “Eğlenerek Öğreniyorum’’ projesi yaptık. Bu projenin gençlerin zihinsel, ahlaki ve kalbi eğitimleri noktasında çok faydalı olduğunu gözlemliyoruz. Ailelerden bu anlamda dönütler alıyoruz. Bu projeyi önemli kılan en önemli hususlardan birisi ise, Muş’ta ilk defa böyle bir projenin gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bizi bu çalışmaya sevk eden en önemli husus dinamiklerimiz, inanç ve ahlaki değerlerimiz ve daha önce Müslüman davetçilerin ortaya koymuş oldukları özverilerdir.’’ ifadelerini kullandı.

Olgun şahsiyetlerin oluşması noktasında bu tür programların çok önemli olduğunun altını çizen Bal, “Biz burada gönüllü öğretmenler olarak öğrencilerimizle beraber yaşayarak, onlara özveriyi, fedakârlığı, adaleti, bir arada yaşamayı, kardeşliği dostluğu yaşayarak, yaşatarak anlatmaya çalışıyoruz. Bu yaz tatili içerisinde insanlar bir tatil psikolojisi ile çok farklı yerlerde yer alabilirken biz gençlerimiz, çocuklarımız sokağın olumsuz havasından etkilenmesinler, zararlı alışkanlıklara kapılıp gitmesinler, zihinleri bulanmasın ahlaki değerleri yozlaşmasın, ibadet bilinçleri gelişsin, aynı zamanda zihinsel etkinlikler yapsın sportif faaliyetler yapsın ve boş zamanlarını güzel bir şekilde geçirsin diye böyle bir projeyi gerçekleştirdik’’ dedi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir