• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Tarsus`ta 7 bin 500 çocuk cami ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -  Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından  “Yaz Kuran Kurslarına Veda”  Programı düzenlendi. Programa çeşitli kurslardan katılan öğrenciler, ilahi ve şiirler seslendirdi.

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezinde Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan, Mersin İl Müftüsü Ali Melek, “Bizim din görevlileri olarak sunduğumuz Yaz Kur’an kursu hizmeti son derece önemlidir. Çok önemli olan bu hizmetlerin bir parçası yaz Kur’an kurslarıdır. Tarsus 7 bin 500 çocuğun Yaz Kur’an kurslarına devam ettiği bildirildi. Biz de daha sonuçları almadık, Mersin genelinde 52 bin küsur öğrenciye ulaşıyoruz. İyi bir gelecek istiyorsak, milli ve manevi değerlerle donanmış, nesiller yetiştirmek durumundayız.”  şeklinde konuştu.
İlçe Müftüsü Hayri Erenay da, bu yıl ilçe genelinde Tarsus’ta 7 bin 500 çocuğun kurs vesilesi ile camilerle buluşturulduğunu söyledi.

Bu çocuklar arasında geleceğin yöneticilerinin olabileceğini belirten Müftü Erenay, “Hz Adem (as) ile birlikte başlayan İslam kervanın yolunu, bir pergelin ayağı gibi bir ayağımız Medine modelinden ayırmayıp ama diğer ayağını Galaksilere hitap edecek kadar, fikirsel dönüşümün bir temsilcisi olan bir kurumdur Diyanet İşleri Başkanlığı. Bu yıl Tarsus’ta 7 bin 500 öğrencimizi yaz Kur’an kursu vesilesiyle camilerimizle buluşturduk. Yaz Kur’an Kursları çok önemli. Hocalarımız, geleceğin büyüklerini yetiştiriyorlar. Belki de talebeleri arasında devletimizin en önemli makamlarına gelecek geleceğin yöneticileri vardır. Eleştiriyle nefes tüketmeyeceğiz, taşı taş üstüne koymaya çalışacağız. İnşallah Tarsus’ta dokunmadık yürek, çalmadık kapı ve nitelikli din hizmeti sunmadık fert bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, ilçe genelinde çeşitli kurslardan öğrencilerin okudukları ilahiler, şiirler ve sundukları gösteriler izleyicileri hayran bırakırlarken, program İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir