• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Boğulan çocuklar ihmalkarlığın kurbanı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk (Hazo) ilçesinde 2 hafta önce girdikleri su göletinde çocukları boğulan acılı aileler, çocuklarının yetkililerin ihmalkârlığının kurbanı olduğunu belirterek, şikâyette bulunduklarını söylediler.

Kozluk ilçesinde son zamanlarda yaşanan boğulma vakalarıyla birlikte tedirgin olan vatandaşlar, boğulma olaylarına karşı önlemlerin alınmadığını ifade ettiler.

Yanıklı (Hafıke) köyünde 2 hafta önce serinlemek için suya giren ve boğulan 5 çocuğun aileleri de, gölet etrafında boğulmalara karşı hiçbir önlem alınmadığı gerekçesiyle DSİ hakkında dava açtıklarını söylediler.

Su kanalının DSİ tarafından yapıldığını söyleyen ve 2 çocuğu da içinde boğulan Süleyman Yaman, “Bu su kanalı yapılırken bizler dedik ki, burası yüksek kayalıktır, uçurumdur. Hayvanlar içine girerse çıkamaz, insanlar içine girerse çıkamaz. Bir duvar veya bir tel örgü ile bir önlem alınsın, dedik. Yetkililer dediler ki, tamam yapacağız, 16- 17 sene oldu o gölet ordadır. Çok üzgünüz, acımız büyük. 3-5 yıl unutulacak bir acı değildir.”  dedi.

İlgililerin ilgisizliğinden dolayı çocuklarının boğulduğunu söyleyen Yaman, “İlgililerin ilgisizliğinden dolayı onlardan davacıyız, sonuna kadar şikâyetçiyiz.” ifadelerini kullandı.

Önceden birkaç defa hayvanlarının da boğulduğunu söyleyen Yaman, “Allah (c.c.) göstermesin bir gün çocuklarımız da gidecek korkusuyla yaşıyorduk.” dedi.

Söz konusu su kanalının bir an önce yetkililer tarafından yıkılmasını, suyun boşaltılmasını isteyen Yaman, “Canlarımız gitti, ciğerimiz yandı. Başka çocuklarımız, başka amcaoğullarımızın çocukları boğulmasın. Komşu köylülerin çocukları boğulmasın.” şeklinde konuştu.

Su kanalının köyde işe yaramadığını ve hiçbir istifadesinin olmadığını dile getiren köylüler, göletin zarardan başka bir işe yaramadığını ve köy için tehdit oluşturduğunu söylediler.  (M. Said Aksoy - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir