• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
TİKA`dan Gazzeliler`e Prefabrik Konut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, evleri yıkılan Gazzeliler için bin prefabrik konut inşa edileceğini bildirdi.

İşler, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak, Gazze`nin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla derhal harekete geçildiğini" belirtti.

TİKA tarafından, israil saldırısının devam etmesine rağmen Gazze`deki 15 bin aileye kuru gıda, 15 bin aileye günlük sıcak yemek yardımı yapıldığını ve hastanelerin jeneratör ihtiyacının karşılandığını ifade eden İşler, saldırılarda yaralanan Gazzeliler`in de TİKA, Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinasyonuyla Türkiye`ye getirilerek tedavi edilmesini sağladıklarını anımsattı. İşler, Gazze`deki yaralıların Türkiye`ye getirilmesine devam edileceğini bildirdi.

Başbakanlık genelgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar 45 milyon lira toplandığına işaret eden İşler, "Türkiye, Gazze`yi yeniden imar ve inşa edecek. TİKA, evleri yıkılan `Gazzeliler için bin prefabrik konut` projesini hayata geçirecek. Türkiye, TİKA başta olmak üzere bütün kurumlarıyla, dil ve din ayrımı yapmaksızın mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir