• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Akçakale`de Belediye İşçi Kuraları Çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde belediyede 6 aylığına çalıştırılmak üzere İş Kur`a başvuran 957 işsizden işe alınacak 200 işçi için kura çekimi yapıldı. Kurada ismi çıkan işçilerin Pazartesi iş başı yapacağı belirtildi.

Bu konuyla ilgili kura çekimine daha sonra katılan İş Kur Müdürü Nejdet Karasevda bu hizmetle ilgili şunları söyledi: "İş kur başbakanın söz verdiği gibi işsizliği asgariye düşürmek amaçlı halkımıza bu tür istihdamı veriyor. Bakanımız Faruk çelik daha önce de yaptığı açıklamalarında güneydoğuda 50 kişiye iş sözü verdi bizde bu yönetmelikle şimdiden urfa ve ilçelerinde bu hizmeti başlattık." dedi.

Daha sonra Akçakale Belediye Başkanı A.Hakim Ayhan şunları söyledi: "Gönül isterdi ki buradaki işçileri kurasız işe alalım ancak hükümetinde verdiği yönetmeliğe göre ancak bu şekilde işe alabiliyoruz. Güneydoğu`da 50 bin işçi alınacağını daha önce çalışma Bakanı Faruk Çelik de söylemişti. Urfa`ya da 10 bin işçi alma hakkı verildi. Daha sonra ismi kurada çıkanlara hayırlı olsun ifadesini kullandıktan sonra kurada ismi çıkmayanlara da üzülmeyin ifadelerini kullandı.

Kuraya giren işçilerde içinde bulundukları işsizlikten şikayet ederek "Hükümet ve İş Kur bize iş istihdamı yapıyor ancak bu geçicidir. Biz altı ay sonra işten çıkarıldık mı ne yapacağız hem İş Kur iki yılda bir çalışma hakkı veriyor. Biz daimi iş istiyoruz." ifadelerini kullandılar.

Akçakale belediyesinde çalışmak için Akçakaleliler bir hafta önce İş Kur aracılığıyla belediyeye kayıt yaptırmıştı. Akçakale belediyesi ve İş Kur Şanlıurfa müdürlüğü kayıtları tamamladıktan sonra bugünde başvuru yapanların kura çekimini gerçekleştirildi. 957 kişinin başvurduğu belediyeye 200 geçici işçi alınacak. İşçiler Akçakale de belediyenin hizmet alanlarında çalıştırılacak. Çevre düzenleme yeşil alan ve temizlik hizmetinde çalıştırılacak işçiler önümüzdeki pazartesi iş başı yapacak 6 ay çalışacak işçiler asgari ücret ile çalıştırılacaktır.

İbrahim Yılmaz - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir