• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Cizreli Öğrencilerin Okul Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçesinde bulunan Vatan İlköğretim Okulunun yetersiz kalması nedeniyle yıktırılıp yerine yeni okul binası inşa edilmesi kararı üzerine, bu okulda eğitimlerine devam eden 1000`den fazla öğrenci Yafes Mahallesinde bulunan Vali Kamil Acun İlköğretim okulu ve Dicle Mahallesinde bulunan ve yapımı hala devam eden bir okula gönderildi.


Öğrencilerin gönderildikleri okulların uzakta olduğunu ve söz konusu okullarda da yer sıkıntısı olduğunu ifade eden öğrenci velileri bu duruma tepki gösterdi.

 

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları anlatan Öğrenci velilerinden Abdulmecit Avcı(55) şunları söyledi: "Sur mahallesinde bulunan Vatan İlköğretim Okulunun 1000 den fazla öğrencisi var. Neden okulların kapanmasına müteakip okul inşaata alınmadı? 2-3 haftadır okullar açılmış, 1.ve 2.sınıflarda okuyan öğrenciler Yafes Mahallesinde bulunan Vali Kamil Acun İlk Öğretim Okulunun bodrum katında ders görüyor. Şunu da belirteyim ki bodrum deyip geçmeyelim sınıflar kalorifer kazanının yanında bulunuyor. Allah muhafaza patlama olursa bunun hesabını kim verecek?" dedi

 

Taşınan okulda eğitimlerine devam eden öğrencilerden 3,4,5,6,7 ve 8.sınıflarda okuyan öğrencilerin de Dicle Mahallesinde inşaatı devam eden bir okula verildiğini söyleyen Avcı, "Öğrencilerimiz oraya gidene kadar ana yollardan geçecekler, hem uzak hem de tehlikeli olan bu gidiş-gelişler için okul servislerinin tutulmaması yada velilere yükletilmek istenmesi bizleri derinden düşündürüyor. Benim 4 çocuğum okula gidiyor, yapamam zaten, okulunda ne zaman biteceği belli değil" ifadelerini kullandı.

 

Sorunlarının halli için İlçe Milli Eğitime Müdürlüğü ve Kaymaklığa gittiğini ifade eden Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürünün somut bir ifade kullanmadığını Kaymakamın da imkanları olmadığını durumu valiliğe havale ettiğini olumlu ve ya olumsuz bir cevap geleceğini bilemediğini, ifade ettiğini öne süren Avcı, "Devlet bu kadar aciz mi? Bu öğrencilere bir servis dahi tahsis edilmedi. Yollar uzak, herkes bu durumdan şikayetçidir" şeklinde konuştu.
Kendilerine yardımcı olmaları için Belediye gittiğini söyleyen Avcı, Belediye Başkanına "sabahları çocuklarımızı belediye otobüsleriyle siz okula bırakın ders bitiminde kendileri gelir" dediğini, Belediye Başkanının kendisine olumsuz cevap verdiğini, öne sürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü: "Servis Sorununu En Kısa Sürede Çözeceğiz"
İlçe merkezinde okuyan öğrencilerin servis sorunuyla ilgili İLKHA`nın sorularını yanıtlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, öğrencilerin servis sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir