• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
`Sivil Kaybına Yol Açan Bu Olayı Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Önceki akşam Batman merkezde yaşanan çatışma sonucu sivil ve masum bir aile çatışma arasında kalmış yaşanan çatışmada bir anne ve kız çocuğu yaşamını yitirirken anne karnında bulunan çocuk ise ameliyat sonrası küveze alındı. Konu ile ilgili bugün Batman`da aktif olan Sivil Toplum Kuruluşları ortak bir basın açıklaması yaparak dünkü olayı kınadı. Eğitim Bir Sen, Batman Ticaret Odası, Batman Eczacılar Odası, İHD gibi sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda STK temsilci bugün saat 16.00`da olayın yaşandığı yerde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamayı Batman`daki Sivil Toplum Kuruluşları adına Batman Eczacılar Odası Başkanı M. Emin Beyaz okudu. Sivil yurttaşlara yönelik yaşam hakkı ihlali doğuran bu olayı kınadıklarını belirten Beyaz, "Söz konusu çatışmalar ve eylemler, toplumla barışı hedef alıp doğrudan doğruya yaşam hakkını hedef alan eylemlerdir. Ülke genelinde son zamanlar da meydana gelen bu ve benzeri olayların hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu yaraladığı ve ayrıştırdığı bir vakıadır." dedi.

 

Türkiye`deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşıdığını belirten Beyaz, "Sivil kayıpların artmasının en büyük sebebi siyaset kurumunun çözüm üretememesi ve şiddet kültürünün aşılamaması sonucu çatışmaların şehirlere taşınmasıdır. Silah sesleri arttıkça biz sivillerin sesi kısılmakta ve ölümler artmaya devam etmektedir. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz. Batman sivil toplum kuruluşları olarak, en temel hak olan yaşam hakkı ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini belirterek sivil kaybına yol açan bu olayı bir kez daha kınıyoruz." İfadelerini kullandı.

M. Salih Özcan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir