• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Türkiye de Libya Büyükelçiliğini Boşalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin Libya`nın başkenti Trablus`taki büyükelçilik binasını tahliye etmesinin ardından Türkiye de güvenlik gerekçesiyle

Libya`daki büyükelçiliği boşalttı. Kararın, karşıt silahlı gruplar arasındaki çatışmaların artması nedeniyle alındığı öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada elçilik çalışanlarının sınırdaki Tunus`a gönderildiği bildirilmişti.

Ankara da dün akşam Libya`daki büyükelçilik faaliyetlerinin güvenlik gerekçesiyle geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Bugünse büyükelçilikteki görevlilerin tamamen tahliye edildikleri bilgisi geldi.

DIŞİŞLERİ DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Büyükelçilikle ilgili dün Dışişleri Bakanlığı`ndan bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada elçilik faaliyetlerinin askıya alındığı belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Libya`daki güvenlik endişesi nedeniyle 500`den fazla Türk vatandaşının, kiralanan otobüslerle 24 Temmuz`da Tunus`un Djerba kentine sevk edildiği ve buradan yurda dönmelerinin sağlandığı belirtilerek, "Türk vatandaşlarına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, Trablus Büyükelçiliği`nin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alındığı" denilmişti.

Açıklamada, büyükelçiliğin çekirdek kadrosunun Trablus`ta koşullar düzelene kadar bir süre çalışmalarını Tunus Büyükelçiliği bünyesinde sürdüreceği bildirilmiş, Misurata Başkonsolosluğu`nun faaliyetlerini sürdürmekte olduğu, Libya`da kendi istekleriyle kalan Türk vatandaşlarına hizmet vermeye devam edeceği belirtilerek, "Başkent Trablus`ta temenni ettiğimiz sükunet ve güvenlik sağlandığında misyonumuz faaliyetlerine yeniden başlayacaktır" denilmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir