• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Başbakan Erdoğan Diyarbakır`da halka seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - 30 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın verdiği yüzde 35’lik destekle büyük bir oyunu bozduğunu ve hükümete sahip çıktığını söyleyen Başbakan Erdoğan, desteklerinden dolayı Diyarbakırlılara teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, “Sizler bu desteğinizle Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozdunuz. Sizler yeni Türkiye`nin yanında durdunuz. Bu kardeşimizin yanında durduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

6 Kasım 2013’te Diyarbakır`da düzenlenen ve Kürdistan bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani ile Şivan Perver’in katıldığı toplu açılış programında tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, o gün o meydanda 81 ilin beraber ve sevinçten ağlarken birilerinin bu manzaradan rahatsız olduğunu ve bu kardeşlik fotoğrafını bozmak için kirli oyunlar tezgahlamaya koyulduklarını söyledi.

“Malum çevreler Diyarbakır`daki kardeşlik fotoğrafından rahatsız oldu”

Başbakan Erdoğan, “81 vilayetin sevinç gözyaşlarından birileri rahatsız oldu. 77 milyonun kucaklaşmasından birileri ciddi şekilde rahatsız oldu. O malum medya ve muhalefet partileri ile malum çevreler Diyarbakır`daki kardeşlik fotoğrafından rahatsız oldu. Diyarbakır`daki bu kardeşlik manzarasını gölgelemek için uğraştılar. Yetmedi; 17 Aralık`ta, 25 Aralık’ta yargı ve emniyet içine sızmış bir grup hain vesilesi ile darbe girişiminde bulundular. En başta kardeşliğimizi ve çözüm sürecini hedef aldılar.” ifadelerini kullandı.

Gezi olaylarının arkasındaki aktörlerin kim olduğunu Diyarbakırlıların iyi bildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminin ardındaki güçlerinde aynı kişiler olduğunu ve bu güçlerin bölgenin pek de yabancısı olmadığı faili meçhullerin arkasında da olanlar olduğunu ifade etti.

“Diyarbakır zindanında feryatların yükseldiği döneme götürmek istediler”

Başbakan Erdoğan, “1992 de Newrozda 40 kişinin ölümünün arkasında kim varsa, 17 aralık darbe girişiminin arkasında da o var. Kardeşlerim bütün bu karanlık güçler ne yazık ki el ele verdiler. AK Parti iktidarını nasıl çökertebilirizin hesabı ve gayreti içine girdiler. 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin arkasındaki güçler Türkiye`yi eski günlerine götürmek istediler. Onlar Türkiye`yi faili meçhuller dönemine, çatışmalar dönemine, gençlerin kanının aktığı, annelerin gözyaşı döktüğü döneme götürmek istediler. Diyarbakır zindanında feryatların yükseldiği döneme götürmek istediler.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı sürecinde muhalefet partilerinin üzerinde uzlaştığı çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu ile HDP adayı Selahattin Demirtaş’a da yüklenen Başbakan Erdoğan, bu bölgede yıllarca Kürt meselesini inkar edenlerin ve yıllarca kimliklere, inançlara zulüm uygulayanların bir araya geldiğini söyledi.

“Bu monşer aday çıktı bu faşist, kendini bilmez dergi ile poz verdi”

HDP’nin’de bu çatının altına girmek için CHP ile görüştüğünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, “özellikle size bir kare hatırlatmak istiyorum. İstanbul’da çatı adayı aceminin elime bir dergi tutturdular. Gördünüz, bu monşer aday kendisini destekleyen o dergiyi aldı bu dergiye poz verdi. şimdi ben Diyarbakır`da, o rezil derginin bazı kapaklarını sizlere bir kez daha hatırlatacağım. CHP ve MHP adayının elinde tuttuğu o derginin kapaklarına ne vardı biliyor musunuz? ‘Kürt sorunu yoktur, Kürt istilası vardır.’ Evet, bu dergi işte bunu kapak yapmıştı.  Açlık grevi yapanlara, ‘Açlıktan geberin diye kapak attılar.’ ‘Devlet Dersim’den değil Dersimliler devletten özür dilesin’ diye kapak yaparak bu bölgenin insanı aşağıladılar. İşte bu monşer aday çıktı bu faşist, kendini bilmez dergi ile poz verdi. Evet, işte HDP bunlarla ittifak yapacaktı. Sizin bu tavrınız en başta benim Kürd kardeşime ihanettir.” dedi.

“Sen kendin belki satılmış olabilirsin”

HDP’nin Doğu ve Güneydoğunun CHP’si olmaya çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan HDP’nin doğu ve Güneydoğuda bulunan diğer oluşumlara karşı saldırgan tavrına işaret etti.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere ‘para karşılığı eylem yapıyorlar’ diyen Selahattin Demirtaş’a da sert çıkan Başbakan Erdoğan, “BDP aynen CHP gibi tek parti olmak için çaba sarf ediyor. CHP zulmünü Kürt kardeşlerime uygulamak istiyor. Farklı düşünenleri indiriyorlar, tehdit ediyorlar. Farklı yazanları, farklı söyleyeni dışlıyorlar. Milli değerleri, manevi değerleri özellikle bizim dini değerlerimizi her fırsatta tahkir ediyorlar. Tüm bunların yanında kaçırılan çocukların arkasından feryat eden annelerine de hakaret edecek kadar, onları rencide edecek kadar insafsız ve vicdansızlar. Anneler evlatları için yürekli, cesur bir eylem ortaya koyuyorlar. Peki, bu HDP’nin cumhurbaşkanı adayı ne diyor? ‘Bu anneler kendilerine verilen ücret karşılığında bu eylemi yapıyor.’ diyordu. Sen kendin belki satılmış olabilirsin. Ancak bu anneler satılmış değil. Bunu böyle bilesin. İşte bunların annelere bakışı, bu gençlere bakışı budur.” İfadelerini kullandı.

“Diyarbakır`daki tüm yürekli annelerini kutluyorum”

Bölgede oluşan bu zorba zihniyetin ve her fırsatta Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin insanların mağduriyetleri üzerinden var olmaya çalıştığını söyleyen başbakan, “işte bunlar annelerin sadece gözyaşını severler. Bunlar gençlerin sadece kanını severler. Bunlar dirileri değil sadece ölüleri severler. Ama ben, Diyarbakır`daki tüm yürekli annelerini kutluyorum. Buradan o annelere bir kez daha selamlarımı gönderiyorum. Sadece o annelerin değil Diyarbakır’da, doğu, güneydoğu ve tüm Türkiye`nin annelerinin bu kan tacirlerine artık itiraz etmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı. (Fikret Özkan / Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir