• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Muhtaçlar Gaziantep Umut-Der'e akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te yardım faaliyetleri ile gündeme gelen Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut-Der), Ramazan ayının başından beri yaptığı yardımlarını bir yandan sürdürürken, bir yandan da yardım almak isteyen muhtaç ailelerin akınına uğruyor.

Yapılan yardımlar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Gaziantep Umut Der Başkanı Ahmet Kurt, “Sabah saatlerinde başlayan ve içerisinde Suriyeli mültecilerin de bulunduğu 720 kişiye ayakkabı, çanta ve elbise yardımında bulunduk. Dernek üyelerimizin özveri ve gayretiyle Allah’a hamd olsun 720 fakir ve muhtaç kişiye bayram öncesi sevinçlerine yardımlarımız ile ortak olduk. İstedik ki fakir ailelerimizi de bu bayramda giyim ve kuşamlarına bir katkı da biz sağlayalım. Bu vesile ile bunu gerçekleştirdiğimiz için onlara umut olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Ramazan ayının başından bu yana yardımlarını sürdürdüklerini belirten Kurt, “Ramazan ayının başından bu yana muhtaç ailelere yardım ediyoruz. Bayrama sayılı günler kala fakir aileler yardım almak için adeta derneğimize akın ediyorlar. Bazı saatlerde zorlanıyoruz. Fakat bu onların hakkı. Bizim görevimiz onlara yardım etmek. Zaten platform olarak ‘Vakit Paylaşma Vaktidir.’ sloganıyla başladık.” ifadelerini kullandı.

Kurt son olarak, “Rabbim hayırseverlerimizin hayırlarını izzeti dergâhında kabul etsin. Allah’ın yardımı ile bir gün içerisinde 720 kişiye yardımlarımızı ulaştırırken bu sıcak günlerde oruçlu olarak  ‘Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir’ hadisi düsturuyla hareket eden ve yorulan dernek üye ve gönüllülerimizin emeğini ve gayretini cenabı Allah boşa çıkarmasın.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir