• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
israil katliamları Palu`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni İhya-Der Palu Temsilciliği tarafından Cuma namazı sonrası Belediye İş Merkezi önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla israil saldırıları protesto edildi.

Açıklama öncesi Gazze’de şehit olanlar için Palu’nun kanaat önderlerinden Şeyh Zülküf Görür tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Basın açıklaması öncesinde konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin, ümmetin Gazze ile dirildiğini söyledi.

Şahin konuşmasında, “Gazzenin manzarası ortada. İslam Âleminin manzarası ortada. Küfür âleminin manzarası ortada. Çok şey söylemeye gerek yok. Orda bir savaş veriliyor ve bu Gazzelilerin savaşı değil. Bu Filistinlilerin de savaşı değil. Bu İslam’ın küfürle savaşı küfründe İslam’la savaşıdır.” dedi.

Gazze’dekilerin İslam’ın izzetinin savaşını verdiğini belirten Şahin, “Allah’la savaşta hiçbir beşer savaşı kazanamamıştır. Hiçbir devlet savaşı kazanamamıştır. Allah’la savaşta her zaman asiler, mücrimler kaybetmişlerdir. Bugün Elhamdülillah Gazze’den cennetin yolcuları gidiyor, bebekler cennete gidiyor, kadınlar cennete gidiyor, Allah yolunun mücahit erleri cennete gidiyor. Gazze İslam’ın savaşını veriyor. Gazze’dekiler Kudüs’ün savaşını veriyor, İslam’ın izzetinin savaşını veriyor.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Şahin, “Bizler bugün en azından diyoruz ki dert sahibi olalım. Derdimiz bizi söyletsin, derdimiz bizi Gazzeli kardeşlerimize sahip çıkmaya yöneltsin.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından basın açıklaması Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak tarafından okundu.

Filistin’de yaşanan zulümleri anlatan Ocak, “Şu anda şu mübarek Ramazan günlerinde Gazze’de Müslümanlar, bomba altında. İnsafsız bir ambargo ile her tarafı kuşatılmış. Terör devleti israil karadan, havadan, denizden zulüm üstüne zulüm yağdırmakta. Yüzlerce Müslüman şehit olmuş, binlerce Müslüman yaralanmış, çocuklar kundaktaki bebekler bile katledilmiş. israil hapishaneleri Müslümanlarla dolup taşmış. Bugün Gazzeyi hatırlama onlara sahip çıkma günüdür.” şeklinde konuştu. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir