• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Kovancılar halkı İsrail'e lanet yağdırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Kovancılar ilçesinde “Dünya Kudüs Günü” nedeniyle İslami STK’lar ortaklaşa basın açıklaması yaptı.

Cuma namazından sonra Merkez Camii önünde yapılan basın açıklamasını İslami STK’lar adına İsrafil Karamazi okudu. Yaklaşık 20 gündür siyonist İsrail’in İslam Ümmetinin arasındaki ihtilafları fırsat bilerek Gazze’ye büyük bir operasyon başlattığı belirtilen açıklamada; “İsrail, kadın, çocuk, sivil ayrımı yapmadan tüm Filistinlileri hedef almaktadır. Ümmetin onuru ile oynamaktadır.  700’den fazla şehid, 5  bine yakın yaralı kardeşimiz var. Şehid olanların yüzde 25’ten fazlası çocuktur.”denildi.

“Filistin Davası tüm siyası çıkarların üstündedir”
Batının katliam karşısındaki tutumuna da değinen Karamazi, “Birleşmiş milletler ve insan hakları ise bu soykırımı görmezden gelmektedir. Müslüman devletler ise kınamadan öteye geçememektedir. Şu çok açık bir meseledir ki, Filistin davası, ümmetin asıl davası olup, tüm siyasi çıkarların üstünde bir anlayış olmalıdır. Artık bir takım siyasi söylem ve kınamalardan öteye geçip somut adımlar atılmalıdır. Bütün İslam ülkeleri bir araya gelip siyonist İsrail’e karşı harekete geçmelidir.”ifadelerini kullandı.

“Zaman bunu göstermiştir ki artık ümmet için yenilgi dönemi kapanmıştır.”diyen Karamazi, “Filistinli direniş grupları, İsrail’e ciddi darbeler vurmaktadır. İsrail aldığı darbelerle şaşkına dönmüştür. İnancımız tamdır ki İsrail, bir gün işgal ettiği topraklardan kovulacaktır.”dedi.

Basın açıklamasında sık sık tekbir getirilirken “Hamasa Selam Direnişe Devam”,”Kahrolsun İsrail”,”Kahrolsun Amerika”,”Katil İsrail Filistinden defol”,”Uyan Müslüman Direnişi unutma”,”Direnişe uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atıldı.
Basına açıklamasının ardından halk sessizce dağıldı. (Salih Avcı-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir