• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Karlıova`da İsrail`e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türk Yerel Hizmet Sen ve Karlıova Kar-Der ortaklığı ile Cuma namazı çıkışında, Filistin halkına destek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.

İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı katliam ve işkenceleri protesto etmek için Cuma namazı çıkışında Dörtyol mevkiinde buluşan Karlıova halkı sloganlarla İsrail lanet yağdırdı. Yoğun bir katılımın olduğu açıklamada yaşlı, genç, bayan ve çocuklardan olmak üzere her yaştan katılımın olduğu gözlemlendi.

Türk Yerel Sen Karlıova ilçe temsilcisi Metin Bingöl ve KAR-DER adına Mustafa Sönmez’in yaptığı basın açıklamalarında İsrail`in terörist olduğu vurgulandı. Yapılan ortak basın açıklamasında Filistin halkının uğradığı zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğini ve İsrail`e karşı boykot yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a da seslenen Sendika temsilcileri, özellikle Başbakan’ın sadece kınamakla kalmaması gerektiği, İsrail`e karşı ticari faaliyetlerin durdurulması ve Malatya Kürecik üssünün kapatılarak ülke içerisindeki İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti.

Basın açıklaması sık sık tekbir ve sloganlarla kesilerek İsrail`e karşı olan nefreti sloganlarla dile getiren Karlıovalılar, son olarak Filistin halkı için yapılan dua ile olaysız bir şekilde sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir