• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
"Ortodoks Hıristiyanlar da Yahudi zulmüne maruz kalıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lameriniadis, Nilüfer Belediyesi ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Lameriniadis, İsrail’İn Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılara ilişkin Müslümanlarla aynı acıyı paylaştıklarını ifade etti.

Lameriniadis, şunları söyledi: “Bizim de biliyorsunuz Kudüs Patrikhanemiz var. Kudüs Patrikhanemize bağlı olan bütün Ortodoks Hıristiyanlar Filistinli’dir. Müslüman kardeşlerimizin acısı olduğu gibi bizim de acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören halk sadece Müslüman halkı değil, Filistin Ortodoks halkı da aynı durumu yaşıyor. Onun için Kudüs Patriğimiz ile destek veriyoruz ve din adamları olarak sadece bunu yapabiliyoruz ve dua edebiliyoruz. Biz devlet değiliz, siyasi gücümüz yok.”

Bir gazetecinin, “İslam dünyasında yaşanan katliamlar konusunda din adamları olarak neler yapabilirsiniz? şeklindeki sorusuna ise Lameriniadis şu cevabı verdi: “Din adamı olarak bizim yapacağımız şey dua etmek. Duanın etkisine ve gücüne inanıyoruz. Çünkü aynı Allah’a dua ediyoruz hepimiz. Her ne kadar değişik bakış açısından görsek de Allah’ı, aynı Allah’a hitap ediyoruz.” (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir