• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur'an kursları arası satranç turnuvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Müftülüğü, Mardin GHSİM ve Satranç İl Temsilciliğinin Organize ettiği 2014 Yaz Kur’an Kursları Satranç Turnuvası Mardin Gençlik Merkezinde yapıldı.

Mardin’de bulunan kız ve erkek Yaz Kur’an Kurslarının katılımıyla yapılan turnuvada büyük bir heyecan yaşandı. 49 Kız ve 100 erkek öğrencinin katıldığı satranç müsabakaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Müsabakalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Mardin Valisi Mustafa Taşkesen verdi.

Mardin Gençlik Merkezi’nde yapılan satranç turnuvası ödül törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Mardin Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Av. Nazan Kaya, kurs öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Spor Genel Müdürlüğümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği daha önceki yıllarda yapıldığı gibi bu yıl da Yaz Kuran Kurslarına katılan çocuklarımıza yönelik sportif faaliyetler ve etkinler devam etmektedir. Bu etkinliklerdeki amaç; Yaz Kur’an Kurslarına katılan gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak gibi hedefler yer alıyor.” dedi.

Satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler şöyle oluştu: Kızlarda birinciliği, Kuba Camii Kız Kur’an Kursu öğrencisi Kevser Sağıroğlu, ikinciliği Ayhan Yücesoy Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Sena Selimoğlu, üçüncülüğü Göllü Kız Kur’an kursu öğrencilerinden Şeyma Yılmaz kazandı.

Erkeklerde ise birinciliği Necmettin Camii Kur’an Kursu öğrencisi Mizgin Askar, ikinciliği Kubbeli Cami Kur’an kursu öğrencisi Sercan Özer, üçüncülüğü de TOKİ Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Halil İbrahim Oruç kazandı.

Birincilere bisiklet, kupa ve madalya ödülü verilirken, ikici ve üçüncülere madalya, kupa ve kitap takımı ödül olarak verildi. Ödüllerini Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in elinden alan öğrencilerin mutlulukları dikkatlerden kaçmadı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir