• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çocuklar Ramazan'da ayrı bir şen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, Ramazan ayının bereketiyle hem dinimizin emir ve yasaklarını hem de Kuranı Kerimi öğreniyor. Zaman zaman eğlenceye dönüşen eğitim faaliyetlerinde öğrenciler aynı zamanda büyükleriyle beraber saf tutup namaz kılıyor.

Hacı Fehmi Dönmez Camiinde din görevlisi Muharrem Özdoğan'ın gözetiminde verilen eğitimde her gün öğle namazında çocuklar cemaatle namaz kılıyor. Durumdan oldukça memnun olan cami cemaati, çocukların cemaatle namaz kıldıklarını görmenin kendilerini duygulandırdığını belirttiler.

Kimi zaman çocuk ruhunun bakış açısıyla peygamberlerin hayatlarını, kimi zaman ahlaki değerlerin anlatıldığı çizgi filmler, Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklar tarafından ilgiyle izleniyor.

Mehmet Baysal Hoca Kur’an kursunda, kurs öğreticiliği yapan Derya Cingöz, “Çocukların görsel ve işitsel duyularına hitap eden faaliyetlerle öğrendikleri şeyleri daha uzun süre muhafaza ediyorlar. Bu yüzden derslerimizde projeksiyonu çok kullanıyoruz. Çocuklar için hem değişiklik hem de eğlenceyle birlikte eğitime dönüşüyor.” dedi.

Camide olmaktan duydukları mutluluk yüzlerine yansıyan çocuklar, zaman zaman velilerinin izniyle cami dışında sosyal faaliyetlere de katılıyorlar.

Eğitimciler, bu tür sosyal etkinliklerle çocuklar için daha cazip mekanlar haline gelen cami ve Kur’an kurslarının, çocukların ve gençlerin her yıl dört gözle beklediği mekanlar haline dönüştüğünü dile getirdiler. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir