• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yerden çıkan ateş köye sıçradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Yaklaşık 15 gün önce Muş’un Yelalan köyü arazisinde yanmaya başlayan esrarengiz ateş, köye sıçradı. Köyde etrafı ateşle sarılan ev, köylülerin müdahalesiyle yanmaktan son anda kurtardı.

Ateşin köydeki evine sıçradığı anda kendisinin başka bir yerde olduğunu ifade eden ev sahibi Gıyasettin Demir, “Ben ziyaret köyündeyken evime ateş sıçradığı haberi geldi. İşte görüyorsunuz her tarafı ateş sarmış. Eğer bu ateş gece çıkmış olsaydı ev de giderdi çoluk çocuğum da giderdi. Bahçemiz zarar gördü. Bahçemin etrafındaki kazıklar olduğu gibi yanmış. Yarın hayvanlar gelecek bahçeme zarar verecek. Benim bahçenin etrafını yeniden yapma imkânım da yok. Artık bu iş devlete kalmış bir şey. Bu soruna bir çözüm istiyoruz.” diye konuştu.

Günlerdir soruna çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulunduklarını fakat kimsenin olaya müdahale etmediğini ifade eden köy muhtarı Suphi Yaşlı, olayın acilen araştırılması gerektiğini aksi halde köyün tehdit altında olduğunu söyledi.

Yerden çıkan ateşle ilgili konuşan muhtar Yaşlı; “2011 yılında araziye vurulan sondajlardan dolayı bu bataklık tamamen çekildi. 2013 yılında ufak bir yangın çıktı fakat biz buna aldırış etmedik. Bu yıl da yaklaşık 15 günden beri bu ateş kendi kendine yanmaya başladı. İtfaiye ile defalarca söndürmemize rağmen yangın kendini tazeliyor. Eğer yangın gece çıkmış olsaydı çok ağrı neticelere mal olabilirdi. Çünkü yangın ta köyün içericine kadar geldi ve köylüler kendi imkânlarıyla yangını söndürdü. Yetkililerden yangının çıkış sebebinin araştırılmasını istiyoruz. Van Maden Arama Tetkik Kurumunun bunu incelemesini istiyoruz. dedi.

Her seferinde kendi imkânlarıyla ateşe müdahale etmek zorunda kaldıklarını ifade eden muhtar Yaşlı, ateşin söndürülmesi için itfaiyeyi her aradıklarında itfaiyenin ya gelmediğini ya da çok geç geldiğini belirtti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir