• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
112 Acil personellerine ÇİLYAD eğitimi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Konu ile ilgi yazılı basın açıklaması yapan Muş İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu, eğitimin amacının bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir sakatlıkları azaltmak olduğunu söyledi.

Türkoğlunun açıklamasında, “İlimiz Sağlık Müdürlüğüne bağlı 110 Acil Tıp Teknisyeni ile Acil Tıp Teknikerlerine bu eğitimin verilmesi hedeflenmektedir. İlimizde kırsal nüfus oranının fazla olması nedeniyle vatandaşlarımızın 2’nci Basamak Sağlık Kuruluşlarına ulaşmada sorun yaşanmaması için ilçelerde çalışan 112 Acil personellerine de bu eğitim verilecektir. 25 kişilik gruplar halinde verilecek olan eğitimin ilk ayağı sonuçlanmıştır. Eğitimlere devam edilecektir” dedi.

Acil sağlık çalışanlarının eğitime katılmalarının zorunlu olduğunun belirtildiği açıklamada, “Sağlık Bakanlığı Acil Hekimliği Sertifika Programı Uygulama Yönergesi çerçevesinde, Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan sağlık personelinin katılmasının zorunlu olduğu dört modülden biridir. Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) kursu Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta ve Acil Hekimliği Sertifikasyon Programı Yönetmeliği çerçevesinde sertifikalandırılmaktadır. ÇİLYAD kursu 4 gün sürmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada sağlık personeline verilen eğitimde işlenen konular, “Çocuklarda Temel Yaşam Desteği, Solunum Yetmezliği ve Şokun Tanımlanması, Hava Yolunun Açılması ve Solunumun Sağlanması, Şok ve Kardiyak Arrest Tedavisi, Damar Yolu Açma, Ritim Bozuklukları, Travma Durumunda Yeniden Canlandırma Uygulamaları ve Omurga Tespiti, Yeniden Canlandırma Sonrası Çocuğun Stabilizasyonu ve Taşınması” şeklinde sıralandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir