• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
70`lik Dedenin Kur`an Öğrenme Aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mehmet Şakir Canpolat dede, 73 yaşında Kur`an-ı Kerim öğrenerek hem gençlere örnek oldu hem de Kur`an öğrenme aşkının yaş sınırı tanımadığı ispatladı. Kur`an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Canpolat dede, kendisine Kur`an-ı Kerimi öğreten hocasına dua ediyor.

 

Laik Rejim Bizi Cahil Bıraktı
Neden bu yaşa kadar Kur`an-ı Kerim öğrenemediniz? Şeklinde sorumuza cevap veren Canpolat dede, şöyle konuştu; "Cumhuriyetin Kuruluşuyla beraber medreseler kapatıldı, camilerimiz atlar için ağıra çevrildi. Tabi bizim büyüklerimiz mağaralarda ders vermeye başladı, ben ise gidemedim. Namaz bile kılamıyorduk, korkuyorduk. Tabi zamanla bu baskı biraz hafifledi, ancak Laik rejim, bizi cahil bıraktı. Namaz kılıyordum, ama Kur`an-ı Kerim okuyamıyordum."

 

Ramazan Ayının 10`unda Kur`an-ı Kerim`e Başladım
En büyük isteğinin "Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek ve okumak" olduğunu dile getiren Canpolat dede, Kur`an-ı Kerim`i okuyan gençleri gördüğünde gıpta ettiğini söyledi. Canpolat dede, "Kur`an öğrenme aşkı, bende büyüdü ve sonunda Kur`an-ı Kerim öğrenmeye, okumaya karar verdim. Hemen yakınımda bulunan bir İslami dernekten yardım alarak Bismillah dedim. Ramazan ayının 10`unda Kur`an-ı Kerim`e başladım. Elhamdülillah halen öğrenmeye devam ediyorum" dedi.

 

Herkes Kur`an-ı Kerim ve Mealini Okumalı
Gece gündüz Kur`an-ı Kerim okumak istediğini belirten Canpolat dede, Kur`an-ı Kerim`in bir ışık gibi yolunu aydınlattığını söyledi. Allah-u Teâlâ`nın kanunu olan Kur`an-ı Kerim hâkim olmadan huzur olamayacağını ifade eden Canpolat dede, "Malımızı ve canımızı Allah yolunda feda etmeliyiz ki, Allah`ın şeriatı da hâkim olsun. Ancak o zaman toplum huzur bulur. Tavsiyem, herkesin Kur`an-ı Kerim ve mealini okumalarıdır. Kur`an-ı Kerim mesajını iyi anlamalıyız ve ona göre hayatımızda tatbik etmeliyiz. Bunu yaptığımız takdirde inşallah ki Rabbimizin huzuruna başı dik çıkacağız" diye konuştu.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir