• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Van Kahvaltısı Derneği her gün 500 kişiye iftar verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Kahvaltısı Derneği, Ramazan ayı öncesi eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alana, iftar çadırları kurdu. Kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca her gün 500 kişiye iftar yemeği verileceği ifade edildi.

“Van’ın en önemli değeri kahvaltıdır”

İftar programlarını tanıtmak için kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner,  “İftar çadırımızı kurduk. Allah’ın izniyle Ramazan ayının birinci gününden itibaren halkımıza iftar vereceğiz. Van kahvaltısı dünyada bilinen bir sektördür. Van’ın en önemli değerlerinden biri Van kahvaltısıdır. Bunu daha öncede dile getirmiştik. Bunun için etkinlik düzenlemeye, Van’da ses getirmeye, dünyaya adımızı duyurmaya her kulvarda, her branşta sonuna kadar mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Van Kahvaltısı’nı dünyaya duyuracağız”

Bu tür etkinliklerle Van Kahvaltı kültürünü dünyaya tanıtacaklarını söyleyen Caner, “Van kahvaltısının Türkiye’de kalmayacağını daha öncede vurgulamıştık. Çadırımız eski Devlet Hastanesi yerinde kuruldu. Gücümüzün yettiği yere kadar götüreceğiz. Maksimum 500 kişilik bir iftar çadırı kurduk. Bundan sonraki süreçte de bunu bin, 2 bin olarak hedefleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir