• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Hür-Der, Susa Camisinde yapılan katliamı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şubesi, 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan (Farqîn) ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyüne yapılan baskında Cami’de Kuran dersine katılan 10 kişiyi katledenleri, yayımladığı basın açıklamasıyla telin etti.

“Camide Kur’an dersine katılan 10 genci şehit ettiler”

Hür-Der yaptığı açıklamada, “Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyüne 26 Haziran 1992 tarihinde PKK'lilerce yapılan köy baskınında camide Kur’an hizmeti veren muvahhid Müslümanlar hedef seçilmiş, ehli iman 10 Kürdü şehit edip, 4’ünü de yaralamışlardı. Kemalist rejim askeri kılığında kalleşçe yapılan bu katliamın 22. yıldönümü nedeni ile camide hunharca şehit edilen imanlı, muvahhid Müslümanları Allah’ın rahmet ve bereketi ile selamlıyoruz. Savunmasız, mazlum cami yarenlerini caniyane bir şekilde alçakça katleden zalim PKK güçlerini Allah’ın laneti ile lanetliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bu Aziz İslam şehitlerini, şahadetlerinin yıldönümü nedeni ile tekrar hayır ve rahmetle yad ederken, Allah’ın evi olan camide akıtılan pak kanların Müslüman halkımızın kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. Bizler Hür-Der camiası olarak bu vesile ile yeryüzünün neresinde ve kimlere karşı olursa olsun yapılan tüm zulüm ve katliamları Allah’ın laneti ile lanetliyor, Zalimler için cehennemin ilahi adalet olduğuna yakinen iman ediyoruz.” denildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir