• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
İhsanoğlu`ndan CHP`lilere Tepki: Partiye Başkan Seçmiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP ve MHP`nin Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na bazı milletvekilleri çok sert tepki göstermişti. Öyle ki, CHP`li Süheyl Batum "Gökten babam inse oy vermem" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Kulislerde CHP`lilerin yeni aday çıkaracağı bile konuşulmuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP`lilerin eleştirilerine ilk kez yanıt verdi.

BEN CHP`Lİ DEĞİLİM

"CHP’nin bazı kesimlerden size yönelik olumsuz tepkiler geldi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İhsanoğlu, “Ben CHP’li birisi değilim. Onlar da haklı olarak bir CHP’li görmek istiyorlardı. Fakat siyasi uzlaşma neticesinde benim adım üzerinde bir uzlaşma hasıl oldu. Onları ben yadırgamıyorum" diye yanıt verdi.

HASSASİYYETLERİ ZORLAMAM

"Fakat tabii onların hassas olduğu konularda, hassasiyetlerini zorlayacak değilim" diyen İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasında belirtilen esaslara sadık bir insanım. Bunu sözle tekrarlayan bir insan değilim. Kitaplarımda da yazdım. Yıllar önce yazdıklarım var. Şimdi siyaset icabı şunu bunu memnun etmek için ucuz siyaset yapan biri değilim. Ben bir fikir adamıyım, akademisyenim, entelektüelim ve siyasi duruşum meydandadır.

PARTİYE GENEL BAŞKAN SEÇMİYORLAR

O bakımdan benim bu görüş sahiplerine saygım var. Onların bu meselelere yakından büyük bir fotoğrafa bakmalarını istiyorum. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği önemli bir söz var. ‘Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz.’ Mesele bu kadar basit. Türkiye’de 76 milyon insanı kucaklayacak, hepsini temsil edecek, milletin başı olacak, bir cumhurbaşkanlığı seçimi mevzu bahistir.

MÜŞTEREK ARZU OLDUĞU İÇİN KABUL ETTİM

Bu da konsensüs sağlayacak bir isim olması lazım. Sağolsunlar. Teveccüh etmişler. Benim adımı uygun bulmuşlar. Ben de bunu birçok partinin müşterek arzusu olarak gördüğüm için kabul ettim” cevabını verdi. İktidar kanadının cumhurbaşkanı adayını belirlemesi süreciyle alakalı ise İhsanoğlu, “Bu konuda takdir partinindir. Başkasının adına konuşmak adetim değildir.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakan Erdoğan’ın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İhsanoğlu, şu yanıtı verdi:

KARAR VERECEK OLAN MİLLETTİR

“Sayın Başbakan’ın bu konuda çok güzel bir sözü var. Onu memnuniyetle karşılıyorum. Karar verecek olan millettir. Sandıktır. Esas demokrasinin ruhu budur. Centilmence ve çelebice bir yarış olması lazım. Saygı içerisinde olması lazım. Seviyeli bir şekilde tartışma yürüttüğümüz zaman, millete kendimizi anlattığımız zaman, hedeflerimizi, projelerimizi beyan ettiğimiz zaman halk karar verecektir.

BAŞBAKAN`IN TAVRINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Başka türlü düşünmek yakışmaz. Türkiye gibi büyük bir ülkeye yakışanı yapmak lazım. Ben Sayın Başbakan’ın bu konudaki tavrını takdirle karşılıyorum.”

PARTİ ADINA HAREKET ETMİYORUM

Çatı aday polemiği ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren İhsanoğlu, “Liderler arasındaki tartışma onları ilgilendiren bir konudur. Bir parti adına hareket etmiyorum, etmeyeceğim de” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir