• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
`Kürtler Artık O Eski Kürtler Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından küçük yaşta dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmeleri için Dağkapı Meydanında oturma eylemi yapan aileler, yaptıkları basın açıklamasıyla gençlerin üniversitelerden apar topar dağlara götürülerek ellerine silah verilmesiyle barışın inşa edilemeyeceğini belirtti.

Çocukları dağa kaçırılan aileler adına açıklamayı okuyan Gülsen Ölmez, “Delikanlılık çağındaki bu gençlerin acıların coğrafyasında yaşamış olmalarını fırsat bilerek bir dağ romantizmiyle kalem tutan ellerine silah tutuşturmak işin kolayına kaçmak olduğu gibi, süreci içinden çıkılmaz bir hale koyduğu da ortadadır. Üniversitelerden apar topar dağlara götürülen gençlerin ellerine silah verilerek barış inşa edilemez. Kürtler artık o eski Kürtler değil. Barış sürecinde binlerce gencin dağlara götürülmesinin sürece ve Kürt toplumuna bir faydası olmayacak. Özellikle Kürt gençlerinin üniversitelerden koparılıp dağlara götürülmesi, Kürt toplumunun aydınlık yarınlarını karartmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.” dedi.

“Hiçbir güç, annelerin bu isyanları karşısında duramayacaktır”
Yaptıkları eylemleri duymamak için kulaklarını tıkayanların yarın bunun bedelini acı ödeyeceklerini dile getiren Ölmez, “Bizler, gençler kimsenin askeri olmayacak, ölmeyecek, öldürmeyecek, dedikçe meşruiyetini barıştan, insan hakları ve demokrasiden alıp bu söylemleri bayraklaştıran STK ve partilerin hiçbirini yanımızda göremedik. Bu tarafsız ve sahici barış çığlığımıza kulaklarını tıkayanlar, yarın bedelini ağır ödeyeceklerdir. Çünkü hiçbir güç, annelerin bu haklı isyanları karşısında duramayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır`da başlattığımız eylemimizi şimdilik Ankara`ya taşıyoruz”
Barış sürecinde gençleri dağlara götürenlere tepkili olduklarını dile getiren Ölmez, “Çocuklarımızı, okusunlar doktor, avukat, mühendis, öğretmen olsunlar diye üniversitelere yolladık. Ama gençlerin, hükümetin kalekol ve çözümsüzlük politikalarına karşılık dağlara gittiler, demekle bu anlamsız dağ romantizmini silahların gömüldüğü bir barış atmosferinde meşrulaştıramaz ve kimseye inandıramazsınız. Barış sürecinde gençleri dağlara götürenlere tepkili olduğumuz gibi, silahların sustuğu, insanların ölmediği bu atmosferde somut ve pratik adımların atılmamasını da eleştirdik. Barış anneleri, asker anneleri ve biz sahici barışı isteyen annelerin ortak noktada buluşmasını sağlayabilirlerdi. Görünen de o ki bu fırsatı da ellerinin tersiyle ittiler.” şeklinde konuştu.

Son olarak yetkililere seslenen Ölmez, “Diyarbakır`da başlattığımız eylemimizi şimdilik Ankara`ya taşıyoruz. Sürecin muhataplarının ayaklarına kadar gideceğiz. Meclisteki partilerin bütününden yardım istiyoruz. Yaşı kaç olursa olsun bütün gençlerin evlerine dönmeleri konusunda yasal zemini oluşturun.” dedi.  (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir