• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Camilerde yaz Kur'an kursları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Okulların kapanmasını fırsat bilen öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım” sloganı ile başlatılan yaz Kur’an kurslarına akın ettiler.

23 Haziran gününden itibaren başlayan yaz Kur’an kurslarında, sabah saat 9.00 ile 12.00 saatleri arasında ders verilecek. Gelen öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz Kur’an-ı Kerim elifbası ve 3 kitaptan oluşan ‘Dinimi Öğreniyorum’ adlı ders kitapları dağıtıldı.

Yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersinin yanında ibadet, itikat, siyer ve ahlak dersleri de veriliyor. Günde 3 branşta verilen derslerden ibadet dersinde, namazın  kılınması, abdestin alınması ve benzeri ibadetler öğretiliyor. İtikat dersinde, İslam’ın şartları, imanın şartları gibi iman ile alakalı konuları öğretiliyor. Siyer dersinde de, Hz. Muhammed’in hayatı ve hakkında bilgiler veriliyor. Ahlak dersinde ise güzel ahlakın ilkeleri  ve  ahlak hakkında güzel sözler ve Peygamberimizin ahlakı hakkında bilgiler veriliyor. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir