• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Diyarbakır`daki Anneler Ankara Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 19 Mayıs tarihinde başlatılan ve bir süre sonra Dağkapı Meydanı`nda devam eden ailelerin eylemi 36. gününe girdi. Aileler seslerini duyurmak için Ankara`ya gitme kararı aldı. TBMM önünde oturma eylemlerine devam edeceklerini belirten aileler siyasi partilerin daveti üzerine grup toplantılarına da katılabileceklerini kaydetti.

"UMUDUMUZ SAYIN BAŞBAKANIMIZ"

Gaziantep`den çocuklarını bulmak umuduyla gelerek Diyarbakır`daki eyleme katılan Hayriye Neslihan ve Perihan Gözlügül`ün annesi Bedriye Gözlügül, büyük bir umutla Ankara`ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın huzuruna çıkacaklarını söyledi. Anne Gözlügül, `Son umudumuz Başbakanımız. Bütün siyasi parti temsilcilerine ricada bulunarak, bize yardım etmelerini isteyeceğiz. Hakkımız olan çocuklarımızı istiyoruz. Başka bir talebimiz yok. İnşallah büyük umutlarla gideceğimiz Ankara`da bize olumlu bir bilgi verecekler diye düşünüyorum` dedi.

PKK tarafından çocukları kaçırıldığı için Diyarbakır`da 36 gün önce başlatılan eylemlere bu güne kadar 130 ailenin destek verdiği belirtildi. Aileler aldıkları bir karar ile oluşturacakları heyetin bu akşam karayolu ile Diyarbakır`dan Ankara`ya gideceğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir