• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yaz Kur`an Kursları coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`daki Yaz Kur`an Kursları, İl Müftü Vekili Abdurrahim İnanç`ın katılımıyla Şevket Başak Camii Kur`an Kursunda düzenlenen programla başladı.

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen çocuklar, cami ve Kur`an kurslarına koştu. Çocukların okuduğu Kur`an adeta arıların vızıltısını andırırken, camiler renkli görüntülere sahne oldu.

Yaz Kur’an Kursları ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren İl Müftü Vekili Abdurrahim İnanç, Yaz Kur’an Kurslarının açılışı nedeniyle bir program yaptıklarını belirterek, “Batmanımızın tüm cami ve izni alınan okul birimlerinde Yaz Kur’an Kurslarının açılışını bugün itibariyle başlattık. Kurslarımız 3 kurs halinde ve 2 ay sürecek. Bu kurslarımızda faydalı olmak için çocuklarımıza dini, maneviyatı, güzel ahlakı öğretmek için tüm personelimiz seferber olmuşlardır. Geçen sene 11 bin çocuk kurslara geldi. Bu sene bu sayının yaklaşık 15 bin olmasını arzuluyoruz ve beklentimiz bu yöndedir. Batman Merkez, ilçe ve köylerde yaklaşık resmi 800 imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticisi var. Ders ücreti mukabilinde çalıştırdığımız kimselerle birlikte bu sayı yaklaşık bin kişiye tekabül ediyor. Tüm camilerimizde bu seferberliği başlatmış olduk.” dedi.

“Her geçen yıl Kur’an kurslarına ilgi artıyor”
Kur`an Kurslarına ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çeken İnanç, “Çocuklarımızı camilerle tanıştırdıkça, camilerimizi tanıttıkça, biz insanlara değerlerini bellettikçe ve biz yaşayarak bazı güzellikleri aktardıkça insanların camilere teveccühü artacaktır. Yeter ki biz insanımıza dinimizin güzelliklerini, ahlaki prensiplerini aktaralım, yaşayalım ve yaşatalım insanlarımız ilgi gösterecekleridir. Her geçen yıl da ilgi artıyor.” diye konuştu.

Ailelere de tavsiyelerde bulunan İnanç, dinlerini öğrenmeleri için muhakkak anne ve babaların çocuklarını camilere göndermelerini istedi.

Ailelerin bu yaz tatili fırsatını kaçırmamaları gerektiğini belirten Kur’an kursu öğreticileri, dini eğitimlerini görmeleri için ailelerin çocuklarını Kur’an kursları ve camilere göndermelerini istediler.

Kur`an kurslarına gelen öğrenciler ise, dinlerini ve Kur`an-ı Kerim`i öğrendikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.    (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir