• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaz Kur`an Kursları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Türkiye genelinde başlayan Yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptıra milyonlarca öğrenci, ders başı yaptılar. Mardin’deki tüm camilerde Kur’an-ı Kerim dersi verilmeye başlanırken öğrenciler Kur’an öğrenmek veya Kur’an-ı hatmetmek için camilere akın etti.

Kur’an kurslarında Kur’an dersinin yanı sıra uygulamaları namaz tatbikatı, ibadet, siyer ve ahlak dersleri de verilecek. Ayrıca çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

İlk ders nedeniyle Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camisinde bir programa düzenlendi. Programa Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu Müftüsü Masum Taşçı, Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilerle sohbet eden Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Yaz Kur’an Kursu sloganının “Camiye Koşalım, Kur’an ile bulaşalım” olduğunu hatırlatarak, “Onun için eve döndüğünüzde camiye gelmeyen arkadaşlarınıza, komşularınıza ‘Haydi camiye koşalım Kur’an ile bulaşalım’ deyin. Ayrıca size bir müjdem var! Güzel okursanız hocalarımız sizi spora götürecek, sizlere çeşitli hediyeler verecekler. İlk gün geldiğiniz ve son güne kadar hiç sıkılmayacaksınız. Çünkü sizlere çeşitli ikramlarda bulunacak, yarışmalar ve turnuvalar düzenlenecek. Bakın çocuklar; Kur’an-ı erkenden öğrenen kişinin okul dersleri de başarılı oluyor. Onun için öğrenin. Akşamları erkenden uyuyun ve erkeden camilere gelin. Burada Allah-ı, Kur’an-ı ve Peygamberimizi tanıyıp seveceğiz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kümeler oluşturularak ders başı yapıldı. Saat: 09.00’da başlayan Kur’an dersinin 12.’00’de sona eriyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir