• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
`Tesettür Irzı ve İffeti Korumak İçin Kalkandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan, Öksüz ve Mağdurlar İle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim Der), Mustazaf Der`in Türkiye genelinde başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği" ne destek amacı ve okulların yeni eğitim öğretime başlaması münasebetiyle bir seminer düzenledi.

Seminerde konuşan Nurcan Taşçıgil, tesettürün örtünmek, gizlemek, saklamak, manalarına geldiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Allah`u Teâlâ`nın kadına vermiş olduğu değerden dolayı onu örtü altına gizlemiş. Nasıl ki, insanoğlu değerli malını altın veya mücevherlerini orta yerde bırakmayıp onu saklıyorsa Rabbimiz de kadına vermiş olduğu değerden dolayı kadını örtü altına gizlemiş" dedi.

 

"Erkeğin kadına karşı zaafını bilen Rabbimiz kadını erkeğe karşı muhafaza altına almıştır" ifadelerini kullanan Taşçıgil, daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Tesettür ırzı ve iffeti korumada kadın için bir kalkan niteliğindendir. Müslüman kadın, tesettürüyle evinde akrabalarıyla ve komşularıyla ilişkisinde, giyim kuşamıyla İslam`ı temsil eden bir modeldir."

 

Kulluğun manasının itaat olduğunu söyleyen Taşçıgil, "Kulluğumuzun gereği olarak tesettür dâhil Rabbimizin her emrine `işittik ve itaat ettik` düsturuyla boyun eğmemiz gerekir. Kul olarak her şeyden önce sağlam bir imana sahip olmamız gerekir. Çünkü çürük bir temel üzerine inşa edilmiş bir bina çökmeye mahkûmdur." ifadelerine yer verdi.

 

Taşçıgil, daha sonra İslam düşmanlarının toplumun ahlaki değerlerini çökertmek için kadını hedef aldığına dikkat çekerek, şu uyarıda bulundu: "İslam düşmanları durmadan İslami değer yargılarını yozlaştırmaya çalışıyorlar, her gün farklı bir hile ile gençlerimizi bozguna götürüyor. İlk hedef olarak, kadının örtüsü üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olmamız gerekir."

 

Son olarak, dinimize dört elle sarılmamız gerektiğini belirten Taşçıgil, "Çocuklarımızı küçükken İslami terbiye ile yetiştirmemiz gerekir, bu konuda ne olursa olsun hiçbir şekilde taviz vermemeliyiz.

Osman İçli - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir