• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Maliye Bakanı Şimşek Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, Batman Valisi Azmi Çelik ve Batmanlı vatandaşlar karşıladı. Ardından Sason ilçesinde açılışı yapılacak olan Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene katıldı.

Açılışı yapılan Halk Eğitim Merkezi’nde konuşan Bakan Şimşek, eğitime ve gençliğe büyük önem verdiklerini ve bunu sözde bırakmadıklarını söyledi. Şimşek, “Hükümetimiz bunun için gerekli olan kaynağı ayırıyor, yatırımları yapıyor.” dedi.

Eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, “Özellikle tarım ve sanayi imkânlarının sınırlı olduğu illerden, bölgelerden eğer biz eğitim alt yapısını iyi oluşturursak, bizim çocuklarımız iyi eğitim alırlarsa fırsat eşitliğine kavuşurlar. Eğer iyi eğitim verirsek Türkiye’nin dört bir tarafında, devlette, özel sektörde iş imkânı bulacaklar.” şeklinde konuştu.

“4 bin 500 arılı kovan dağıttık”

Sason’da çiftçilere büyük destek verdiklerini açıklayan Bakan Şimşek, “4 bin 500 tane arılı kovan dağıttık. Sason’un balı çok meşhur, çok güzel bir balı var. Bir Türkiye markası olabilir. Sason’u Türkiye’de hakikaten markalaştırabilir. İpek böcekçiliği kapsamında yine yüzde 100 hibeli beslenme evi yapıldı. Çilekçiliği başlattık. Eskiden burada tütün ekiliyordu. Sonra bu tütünü kimse kullanmadığı için o tütünü devlet alıyordu yakıyordu. Vatandaşın, milletin parası heba oluyordu.” ifadelerini kullandı.

120 aileye çilek desteği

Çiftçilere çilek desteği verdiklerini ifade eden Bakan Şimşek, “Yüzde 70 hibeli karşılıksız 120 aileye çilek yetiştiriciliği kapsamında destek vermişiz. 300 dönüm şuanda çilek ekimi yapılıyor. Bundan daha çok para kazanıyorsunuz.” dedi.

Bakan Şimşek, bölgenin en büyük sorununun ise işsizlik olduğuna dikkat çekti.

Konuşmanın ardından Bakan Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman Valisi Azmi Çelik, Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi binalarının açılışını gerçekleştirdiler.

Ardından Şimşek ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi’nde bulunan atölye, fotoğraf sergisi ve spor salonunu gezdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir