• DOLAR 32.161
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Otobüs firmaları: Korkuyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı bu Cuma günü bitiyor. Tatilden yararlanması beklenen otobüs firmaları, yolcu sayılarının yüzde 50 oranında düştüğünü açıkladılar.

Batman dışında evleri olan öğrenci ve öğretmenlerin illerine otobüslerle gitmeleri hayal olurken, otobüs şoförleri yolcu sayılarının düşmesinden endişe ederek, adeta korktuklarını ilan ettiler.   

Batman Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sessizlik hâkim durumda.

“Bu bizi gerçekten korkutuyor”

Konu ile ilgili görüştüğümüz otobüs firması yöneticisi Muhittin Altun, “Geçen sene 1 hafta öncesinden arabaların doluluk oranı yüzde 100 olurdu. Şuanda Cuma günü tatil olacak ama arabalarımız bomboş. Dolma oranı olursa da günlük oluyor. Şuanda doluluk oranı yüzde 20-30 oranında değişiyor. Ramazan orucundan dolayı kimse fazla bir yere gitmiyor. Talep olmadığından bizi gerçekten korkutuyor. Umudumuz Ramazan Bayramı ama o ana kadar dayanabilir miyiz bilemiyoruz. Fiyatlarımız 4 senedir aynıdır, değiştirmedik.” dedi.

“Satışlarımız yüzde 50 civarında düştü”

Firma müdürlerinden Mehmet Songan ise, yolcu taşımında geçen seneye göre yoğunluğun çok düştüğünü söyledi. Songan, “Umuyoruz ki Ramazan Bayramı’nda Batman’dan gidişler yoğun olur, bayramdan önce de gelişler daha yoğun olur. Şu anda Cuma gününden sonra rezervasyonlarımız var ama çok fazla değil. Satışlarımız yüzde 50 civarında düşmüş durumda. Geçen sene günde 4-5 sefer çıkartıyorduk, şimdi ise 1 ya da 2 sefer çıkartabiliyoruz. Mazot parası otobüs sektörünü öldürmüş. Otobüs sektörü mazotladır, eğer mazot fiyatı yükselirse bu iş ölecek. Bu konuda yetkililerin çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir