• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Mersin'de polis merkezine saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Lice olaylarına tepki göstermek bir grup, merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi 156. Cadde üzerinde bulunan Siteler Polis Amirliği’ne havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombası saldırıda bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Lice ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen yüzü maskeli bir grup, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Şevket Sümer Mahallesindeki esnafa zorla kepenk kapattırdıktan sonra Siteler Polis Amirliği’nin bulunduğu 156. Cadde üzerine geldi. Grup, polis amirliğine yaklaşık 200 metre kala havai fişek, çivi ile destekli ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırmaya çalıştı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmesi üzerine grup, ara sokaklara dağıldı.

Polis amirliğinin bulunduğu cadde güvenlik kordonuna alınırken, bomba imha ekipleri ise, atılan ses bombası ve molotof kokteyli üzerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerin ardından cadde trafiğe açıldı.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, bir evin damında kullanmaya hazır bira şişeleri içersinde hazırlanmış 3 molotof kokteyli ve bir puşi ele geçirdi.

Olaylara ilgili gözaltıların olduğu belirtildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir