• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
"Berat; kurtuluş ve diriliştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Berat’ın kalpleri onarma ve yaratanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günü olduğunu kaydetti.

 

Müftü Coşkun mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Bizleri Berat Kandiline, kurtuluş vesilesine ve yeniden diriliş vaktine eriştiren Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Hep birlikte 12 Haziran Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece Berat kandilini idrak edecek olmanın heyecan ve mutluluğunu gönlümüzün derinliklerine kadar yaşayacağız. Berat Kandili, pek çok güzelliğin yaşandığı, rahmet ve bağışlanma mevsimi Ramazan-ı şerife bir adım daha yaklaştığımızın habercisidir.

 

Berat gecesi, bizlere Rabbimizin affediciliğine sığınmayı, kendimize, ailemize, kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Zira Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratan’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bütün bunlara riayet ettiğimizde Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza ulaşacağımız kutlu bir gece olacaktır.”

 

 

 

 

 

“Zaman, kalbimizin en derin yerinden Rahman’a doğru bir yol açma zamanıdır.” diyen Müftü Coşkun, “Bu mübarek gecede; Kur’an’da örnek gösterilen has kullar gibi ‘Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır. Şüphesiz, orası ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır.’  diye niyazda bulunmak, tövbe ederek günahlardan arınmak ve Allah’a kulluğun tadına varmak ne büyük bir mutluluktur!  İşte bu mutluğu yaşayacağımız Berat gecesinde Mardin Ulu Cami, Yenişehir Fuat Yağcı ve Kuba Camilerinde yapılacak programlara Mardinli vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir