• DOLAR 32.229
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2447.139
  • ...
İmam Hatip Mezunları Pilav Gününde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus’ta 1975 yılından itibaren eğitim ve öğretim hizmeti vermeye başlayan Tarsus İmam Hatip Lisesinden günümüze kadar mezun olanlar düzenlenen Pilav Günü etkinliğinde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Tarsus İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (TİMDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen programa, ilçe Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Müftüsü Hayri Erenay, TİMDER Başkanı Mikayil Tayşan, STK Temsilcileri, okul mezunları, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen program,  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken,  programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı ve Tarsus Müftü vekili Mikail Tayşan, kendisinin de Tarsus İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu belirterek, 1992 yılında mezun olan arkadaşlarıyla sık sık görüştüklerini ifade etti.

Tayşan, İmam Hatip Lisesinde bu zamana kadar okumuş diğer dönemlerde okuyan mezunları bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerinin dile getirdi.

Bu sene birincisini düzenledikleri Pilav Günü etkinliğine katılımın fazla olmasının düzel olduğunu da ifade eden Mikayil Tayşan, bundan sonra her sene Haziran ayının ilk Cumartesi günü bu etkinliği yapacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay ise, İmam Hatiplilerin nerede durduğunu, nerede ayağa kalktığında neyi gerçekleştirmeden geri oturmayacağını bilen nesil olduğunu ifade etti.

Son olarak konuşan Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise, kendisinin de İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu belirterek, memleketin çok büyük badireler atlattığını sıkıntı çekmeden ayakta durabilen bir İmam Hatip neslinin yetiştiğine dikkat çekti. İmam Hatiplerin sağlamlığı vesilesiyle görevini nesilden nesile devam ettirdiğini de söyleyen Göç, kendisi gibi birçok kişinin ülkeye hayırlı hizmetler yaptığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Tarsus İmam Hatip Lisesi İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından, etkinliğe katılan eski mezunlar, uzun yıllardır görmedikleri arkadaşlarıyla uzun uzun konuşup hasret giderdiler.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir