• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Ceylanpınarlılar: Antep deresinin üstü kapatılsın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yaz mevsimine girilmesinin ardından bölgede en sıcak günlerin yaşandığı Ceylanpınar ilçesinde, Antep deresinden yayılan kötü koku ve kirlilik, ilçe halkını rahatsız ediyor. İlçenin girişinden başlayıp Suriye sınırına kadar devam eden 5 kilometrelik Antep deresinde belediye tarafından her yıl yapılan temizlik çalışmaları da bir sonuç vermiyor. Kısa süre önce temizlenen dereden yine çok pis kokular geldiğini belirten İlçe halkı, Antep deresi için kalıcı bir çözümün bulunmasını istiyor.

Antep deresinin üstünün kapatılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, “Havaların ısınmasıyla birlikte Antep deresinden kötü kokular geliyor, bunun yanında sivrisinek de çok rahatsızlık veriyor. Antep deresinin yanındaki sokaklardaki evler, oturulamaz hale geldi.  Her yıl yapılan temizlik çözüm değil, üstünün kapatılması gibi kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.”ifadelerini kullandılar.

Derenin kokusundan mahallelinin rahatsız olduğunu belirten mahalle sakini Şehmuz Koca, “Evimiz dere kenarında olduğu için sürekli pis kokular geliyor. Belediyenin yaptığı temizlik çalışmaları çözüm değil, farklı kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor. Daha önceki belediye başkanı zamanında bura temizlendi ancak bunun çözüm olmadığı görüldü. Şuan ki Belediye başkanı Menderes Atilla da dereyi temizletti ama sonuç ortada, dere yine kirli ve hastalık saçıyor.” şeklinde konuştu. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir