• DOLAR 32.349
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2406.495
  • ...
Mekteb-Der'den gençlik gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Eğitim noktasındaki faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği, Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş Hoca’nın katılımıyla, “Gençliğin Eğitimi ve Önemi” adında bir konferans düzenledi.

Hüseyin Ayaydın’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Veysi Sonkaya Hocanın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an Tilavetinin ardından Mekteb-Der sekreteri Musa Mamiş bir açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında, Mekteb-Der’in amaç ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Mamiş, Müslümanların hem fiilen hem de fikren işgal altında olduklarını belirterek, bu işgallere karşı âlimlerin ilmi ile gençlerin enerjisinin birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Mekteb Tiyatro ekibinin hazırladığı piyesler ve Adana Grup Kervan sanatçıları sahne aldı.

Konferansa katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’da günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Gençliğin önemi ve değeri hakkında bir konuşma yapan Göktaş, sahabe gençliğinden örnekler vererek,  günümüz gençlerinin içine düştüğü duruma kadar geniş bir konuşma yaptı.

“İslam davası için gençlerin yeri farklıdır.” diyen Göktaş hoca, “İslamiyetin ilk yıllarına bakarsanız Peygamber efendimize ilk iman eden kişilerin, gençler olduğunu göreceksiniz. Hz. Ali’den Zeyd bin Harise’ye Talha’dan Zübeyr’e ve adını ezberlediğimiz Aşere-i mübeşşerenin hepsi gençlerden oluşuyordu. ” dedi

“İhtiyarların bir takım hastalıkları vardır”

İslam’ın ilk yıllarında peygamberin etrafında yaşlı insanların olmadığını söyleyen Göktaş Hoca, bunun sebebinin ise yaşlılardaki çeşitli hastalıklar olduğunu söyledi.

Göktaş Hoca, “Yanlış anlaşılmasın ihtiyarları karalamıyorum ama hakikat bu yönde. İhtiyarların yıkamadıkları tabuları vardır. Nasihat kabul etmezler. Yeniliğe kapalıdırlar. Yaşlarına güvenirler, yaşlarını nimet sayarlar ve maalesef bir kısmı yaşlarına taparlar. İşte bu yüzden gençlik Allah’ın en büyük nimetlerindendir. Öyle büyük bir nimettir ki Allah gençliğimizi nerede geçirdiğimizin hesabını almadan bizi cennetine sokmuyor” şeklinde konuştu.

“Peygamber davasına 40 yaşında başlamadı”

Peygamber efendimizin hayatından kesitler sunan Göktaş, “Zannetmeyin ki Peygamber davasına 40 yaşında başladı. Ne zaman ki o delikanlı oldu, işte o zaman davasına başladı. Daha genç yaşta Hılfıl Fudul’a katılması, yalan söylememesi, kötülüklerden uzak durup insanlara yardım etmesi davasının başlangıcıdır. Sadece vahiy 40 yaşında indi.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Göktaş’ın konuşmalarının ardından Müslüman Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışma ve turnuvalarda başarı gösterenlere hediyeler takdim edildi. Coşkulu geçen etkinlik Fetullah Beyazçiçek Hoca’nın yaptığı duayla son buldu.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir