• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
Anne-Baba Çocuğa Ahiret Bilinci Vermeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ -  Sabancı kültür merkezinde düzenlenen programın açılışı Suadiye Şahadet Gülü grubunun Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. 

Açılış konuşmasında Anne ve babalarımıza iyilik etmemiz gerektiğini söyleyen Zeynep-Der Kurucu Başkanı Sabiha Ateş Alpat, “Çocuklara birinci olarak iman eğitimi, ikinci olarak da anaya ve babaya duyulması gereken saygıyı, üçüncü olarak da ahret bilinci nasıl olması gerekiyorsa bunun aşılanması lazım. Çünkü Allah, hardal tanesi kadar da olsa, iyiliği de kötülüğü de mutlaka teraziye getirecektir. Özellikle babalar tarafından, çocuklara ihsan şuuru verilmesi gerekir. Kur’an açık açık beyan etmektedir.  Ama bakıyoruz ki; insanlarımızın hayatlarından imanı, cihadı ve ahireti kovduklarını görüyoruz. Hayat rehberimiz olan Kuran-ı Kerim çocuk, aile ve terbiye konusunu en ince ayrıntısına kadar incelemiştir ve bize ışık olmuştur. Anne ve babalar bu hususla hareket etmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Hayat Rehberi Kur’an’dır

Kurandaki gerçekleri hayata geçirmenin anne ve babaların görevi olduğunu belirten Alpat, “Başkalarından beklememek gerek. İyi bir neslin yetişmesi için anne ve babaların Kuran-ı Kerim’le paralel hareket etmeleri gerekir. Hanımların beylerini aşırı istekleriyle zor durumda bırakmamaları gerekir. Beyler de bu istekleri alma gibi bir zorunluluğu yoktur. Çünkü aşırı istek beylerin daha fazla çalışmasına zemin hazırlıyor ve bu beylerimizin dünyaya daha fazla sarılıp ahireti unutmalarına sebep oluyor” diye konuştu.

Daha sonra Zeynep-Der çocuk kulübü tarafından çeşitli tiyatro gösterimi ve ilahiler, ezgiler söylendi.

Ayrıca namaz konulu şiir yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Sabiha Ateş Alpat tarafından verildi.

(Medeni Topaloğlu / Enes Çetin- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir