• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hafızlık Bölge Yarışması Batman'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’da ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle imam hatip ve müezzin kayyımlar  arasında hafızlık bölge yarışması yapıldı.

İllerinde birinci seçilen hafızlar Batman Şevket Başak Camisi’nde Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar başkanlığında yarışmaya katıldılar.

Saat 10.00’da başkayan hafızlık yarışmasına Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Elazığ, Malatya olmak üzere  6 ilden  altı hafız katıldı.

Jüri üyeliğini Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç, Hasankeyf  İlçe Müftüsü Cemalettin Gengiç, İl Vaizi Murat Kurt ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ebubekir Avcı yaptı.

Kuran-ı Kerim’den sorulan sorular doğrultusunda jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda birinciliği Adıyaman’dan Sezai Kızılkaya, ikinciliği Gaziantep’ten Kadir Harbi ve üçüncülüğü ise, Elazığ’dan Abdulaziz Dülger kazandı.

Yarışma, İl Müftüsü Hasan Çağlar’ın ilk üçe girenlere verdiği ödüllerinden sonra sona erdi.

“Kuran’ın ayetlerini bütünüyle hayatımıza yansıtmalıyız”

Yarışmada Adıyaman’dan birinci olan Sezai Kızılkaya, duygu ve düşüncelerini dile getirerek, “Bazı duygular vardır, anlatılmaz yaşarsın. Bu da öyle bir şey. Yani buradan dinlediğiniz zaman kolay oluyor zannedersin ama, oraya geçip okuduğun zaman o kadar kolay değil. Tabi çalışmak gerekiyor. Bu tabi Allah’ın lütfudur. Allah’a da şükrediyorum ama, en önemli olan şey, böyle Kuran-ı Kerim’i sadece lafzını ezberlemek değil de, onu bütün ayet-i kerimeleriyle hayatımızda yansıtabilirsek o zaman bize hafız denir.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda yarışma hakkında bilgi veren  Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Bugün ilimizde çok güzel bir yarışma gerçekleşti. Hafızlık yarışmasıydı bu. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene çeşitli vesilelerle Kur’an ile ilgili, kıratı ile ilgili, hafızlığı ile ilgili yarışmalar düzenlemekte. Din görevlileri arasında bölgede yapılan yarışmada birinci, ikinci ve üçüncülüğe girenler, bugün burada tespit edildi.” dedi.

“Kuran sahipleri, Kuran’ı hıfz edenlerdir”

Yarışmanın Kuran-ı Kerim’in ezberlenmesinin, hıfzına bir teşvik olduğunu belirten Çağlar, “Bu teşvik neticesinde kardeşlerimiz Cenabı Allah’ın kelamı Kuran-ı Kerim’i ezberlemiş oluyorlar. Kuran-ı Kerim’i hıfz edenler, Kuran’ın sahipleri diye vasıflandırmıştır Peygamberimiz (s.a.v).  Aslında bu Türkiye genelinde yapılıyor ama, bu bölgede  merkez olarak da, bizim Batman seçildi. Bugün Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Mardin ve iki il daha burada yarıştılar. Yarışma iyi geçti. İlimizde yapılmasından dolayı da memnun olduk.” şeklinde konuştu.

Öte yandan bir ay önce yapılan mahalli hafızlık sınavında, Elazığ’da yapılan bölge toplantısında ikinci olan Eda Zengin ve Batman’dan 18 yaş üstü yarışmacılar arasında birinci olan Aynur Ergin’e de,  ödülleri bu  yarışma sonunda takdim edildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir