• DOLAR 32.235
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2458.918
  • ...
Bakanlar`dan Eylem Yapan Ailelere Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Diyarbakır`da  çözüm sürecine yönelik geniş katılımlı olarak düzenlenen Çözüm süreci çalıştayına katılmak için gelen Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, içişleri Bakanı Efkan Ala, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önünde eylem yaparak PKK tarafından götürülen çocuklarını talep eden aileleri ziyaret ettiler.

Çok yoğun güvenlik önlemleri altında ailelerin bulunduğu belediye karşısındaki alana gelen bakanlar, burada çocuklarını talep eden ailelerle konuşarak taleplerini dinledi.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren ve çocuklarının geri getirilmesi için bakanlardan yardım isteyen aileler, kendilerinin kimseyle bir sorunlarının olmadığını ve tek taleplerinin çocuklarının geri getirilmesi olduğunu belirterek, “biz barış istiyoruz” dediler.

PKK tarafından götürülen çocuğunun gömleğini Başbakan Yardımcısı Atalay’a göstererek çocuğuna duyduğu hasretini dile getiren anne, duygulu anların yaşanmasına neden olurken, bakanla konuşan diğer anneler çocuklarının bulunması için gerekli çalışmaların yapılmasını ve bir an önce adım atılmasını talep ettiler.

Onların acılarını paylaşmak için ziyarette bulunduklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Atalay, " Sizi tebrik ediyorum. Yaptığınız yiğitçe bir durum. Evlatlarınızı istiyorsunuz. Bizde sizin çocuklarınızı getirmek için çalışıyoruz. Esasen bizim amacımız, çözüm sürecinin hedefine ulaşmasını sağlayarak dağdakilerin hepsini evine getirmek. Bunun için uğraşıyoruz. Sadece çocukları değil büyükleri de dağdan indirmek için çabalıyoruz. Evlerine gelsinler istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakanlar ailelerin ziyaretinden sonra topluca Diyarbakır Büyükşehir belediyesine geçerek Belediye eş başkanları ile toplantı yaptılar.

Toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

(Ali Adiyaman  - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir