• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Midyat'ta çevre gününde çöp toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve Haşimoğlu Metal Geri Dönüşüm tarafından düzenlenen etkinlikle, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kutlandı.  Gümüşçüler çarşısında başlanarak, devlet konukevi olan alana kadar ki cadde ve sokaklarda çöp toplandı. Çevreci gönüllüler daha sonra topladıkları çöpleri çöp konteynırlarına bıraktı.



Etkinliğe Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Vekili Mehmet Mekân Taş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melih Melik Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Haşimoğlu Metal Geri Dönüşüm Yönetim Kurlu Başkanı Zeki Çiçek, Midyat Kültür Sanat, Çevre ve Dayanışma Derneği MİDER Başkanı Ünal Günel ve çevreci öğrenciler katıldı.



Çöplerin toplanmasının ardından program, devlet konuk evinde düzenlenen törenle devam etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melih Melik Kara yaptığı kısa konuşmada, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dünyada kabul edilen bir tarih olsa da, çevreyi korumanın sadece bir haftayla sınırlı olamayacağına dikkat çekti.



Kara, “Biz her an çevreyle iç içe yaşadığımız için, çevreyi de her an korumalıyız, sahip çıkmalıyız. Mardin’in Midyat’ın çok eski bir tarihe sahiptir.  Bu tarihi mekanda konuşmayı yaptığımız zaman bize ecdatlarımız çok güzel bir pay bırakmış. Bizde gelecekte size bunları bırakabilmek için çevreyi korumamız gerekir.” dedi.



75. Yıl İMKB ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları ekibi ve Gurup Canlar müzikli gösterileri eşliğinde etkinlik devam etti. Etkinlik sonunda çevreci öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu. (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir