• DOLAR 32.27
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2457.366
  • ...
Hafızlık yarışması bölge birincisi Adana`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-02–03 Haziran 2014 tarihleri arasında Adana İl Müftülüğünde; Adana, Mersin ve Osmaniye illerinden bulunan Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrenciler için  yapılan bölge Hafızlık Tespit Sınavı’nda dereceye girenlere ödüllendirildi.

Adana ilinden Karataş Yemişli Kur’an kursu öğrencisi Mehmet Ceviz ve bayanlardan Adana Seyhan Hacı Menekşe Hatun Kız Kuran kursu öğrencisi Şemsi Nur Selma Ulu birincisi seçilerek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yapılan Hafızlık Tespit Sınavına Adana, Osmaniye ve Mersin İlierinden bu yıl hafızlığını tamamlayan 128 öğrenci katıldı.

Yarışmada birinci gelenlere altın, takım elbise ve Diyanet Yayınlarından çeşitli kitaplar hediye eden Adana İl Müftü Vekili İhsan Yeğen,"Canlı Kur`an olan hafızımızı, değerli hocasını ve ailesini tebrik ediyorum. Hafızı olduğu Kur`an-ı anlamak, yaşamak ve yaşatmak yolunda kendisine başarılar diliyorum. Aynı zamanda Hafızlık kurslarını yaptıranları rahmetle anıyor, desteği devam edenlere minnet, şükran ve dualarımı arz ediyorum" dedi.

Yarışmanın birincisi Adana Karataş Yemişli Kuran kursu öğrencisi Mehmet Ceviz, çok mutlu olduğunu belirterek, ``Hocalarımın desteği olmasa ben bunları yapamazdım. Anne ve babama da teşekkür ediyorum, onların desteği de benim için gerçekten çok önemliydi. Çok güzel bir duygu yaşıyorum.`` Dedi.

Kur`an okumayı 14 yaşında öğrendiğini ifade eden Ceviz, 1 yıllık eğitimin ardından hafızlığa geçiş yaptığını 15 yaşında hafızlığı bitirdiğini, aramızda 15 dakika farkla dünyaya geldik ve 15 yaşımızda ikiz kardeşimle beraber hafız olduk ve lise ve Üniversite eğitimimizi inşallah beraber bitireceğiz. ”ifadelerine yer verdi.

Yemişli Kur’an Kursu öğreticisi Mesut Gökkaya, aynı ailede ikiz kardeşlerin hafız yetiştirdiğini, bölge birincisinin Kur’an Kursumuzdan çıkması bizleri çok mutlu etti. Hafızlık yarışmasında alınan birinciliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, aylarca verdikleri emeklerin karşılık bulduğunu söyledi.

Bölge merkezlerinde seçilen erkek-kadın bölge birincilerinin, Hafızlık yarışması Türkiye finaline katılabilmeleri için, 05-06 Ağustos 2014 tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezinde ön eleme yapılması planlanmaktadır.

Diyanet işleri Başkanlığı Merkezinde yapılacak ön elemelerde, komisyonca uygun görülen erkek-kadın öğrencilerden; kadın öğrenciler 17 Ağustos 2014 Pazar günü Sinop’da; erkek öğrenciler ise 31 Ağustos 2014 Pazar günü Şanlıurfa`da yapılması planlanan Hafızlık Yarışması Türkiye Finali ne katılacaklar.

Yarışmada bayanlardan ise Adana Seyhan Hacı Menekşe Hatun Kız Kur’an Kursu öğreticisi  Mukaddes Akbulut`un öğrencisi Şemsi Nur Selma Ulu birinci seçilerek Türkiye Finaline katılmaya hak kazanarak Akdeniz bölgesini temsil edecektir. (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir