• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Muş'ta günde 110 kişi kan bağışında bulunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi, 10 günlük kan bağışı ilkbahar organizasyonu düzenledi. Muş merkez ile ilçelerde kan toplamak için oluşturulan merkezde günde ortalama 110 kişi kan bağışında bulundu.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi Başkanı Kenan Şeker, 10 gündür yaptıkları çalışmalar neticesinde toplamda bin 30 ünite kan topladıklarını söyledi. Şeker, “Muş’ta düzenlemeye başladığımız kan bağışı İlkbahar organizasyonunu, 10 gün olarak planladık. İlk 2 gününü Malazgirt’te, ondan sonraki 2 gününü Bulanık’ta, arkasından bir gün Hasköy ve 5 gün de Muş merkezde olmak üzere toplam 10 gün planladık. Bu 10 gün içerisinde bin ünitenin üzerinde kan almayı planlıyorduk. Bugün kampanyamızın 10’uncu günü. Şuanda bin 30 ünite civarında bir kan aldık.”dedi.

“18-60 yaş arasına olan sağlıklı herkesi kan bağışına davet ediyoruz”

Muş Kan Bağış Merkezi olarak bu yılki hedeflerinin 8 bin ünite kan almak olduğunu ifade eden Şeker, “Şuanda yılın yarısına doğru yaklaşıyoruz. Bu sene bu çerçevede kotamızı dolduracağımızı, 8 bin ünite kan alacağımızı tahmin ediyoruz. Önümüzde daha çok yol var. Muş olarak 10 bin 500 tane kan almamız gerekiyor. 18-60 yaş arasına olan sağlıklı bütün herkesi kan bağışına davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim seviyesinin yükselmesiyle beraber insanların kan bağışına olan ilgilerinin de buna paralel olarak arttığını ve ortalama olarak günde 110 ünite kan aldıklarının altını çizen Şeker, “Gelişmiş ülkelerde eğitim seviyesi yüksek olduğu için çok daha fazla kan veriyorlar. Muş’ta güvenlik gerekçesiyle bazı yerlerde düzenli ekipler düzenlenemediği için kan bağışında sıkıntılar vardı ama Muş olarak bölgede kan bağışının yüksek olduğu illerden biriyiz. Şuanda Türkiye’nin ortalamasına vurduğumuz zaman Muş olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir kan alıyoruz. Muş olarak 10 bin 500 kan aldığımızda ancak kan ihtiyacımızı karşılamış olacağız.’’ şeklinde konuştu.

Hemen her yıl kan verdiklerini ifade eden vatandaşlar ise kan vermenin sünnet olmasının yanı sıra sağlıkları açısından da oldukça faydasını gördüklerini söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir