• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Çocuklar, Allah'a adanan bir sadakadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bilgi ve Düşünce Derneği Çocuk Kulübü’nün yılsonu programı Belediye Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı. Programda konuşan derneğin başkanı Mustafa Yılmaz, çocukların Allah’a adanan bir sadaka olduğunu söyledi.

Program, Kur’an’ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu Çocuk Kulübü hocalarından Erhan Ozan’ın yaptığı programda ilköğretim ilk kademe ve orta kademe öğrencilerinin hazırladığı, sinevizyon, şiirler, ezgiler, oratoryo, tiyatro ve dua bölümlerinden oluşan bir program yapıldı.

“Ailelerin çocuk eğitim çalışmalarına mutlaka destek olmaları gerekir”

Açılış konuşmasını kulüp hocalarından Ayşe Kıyıcı yaptı. Yıl boyunca yapılan etkinliklerden bahseden Kıyıcı, “Ailelerin çocuk eğitim çalışmalarına mutlaka destek olmaları gerektiğini, aksi takdirde dernek faaliyetlerinin yeteri manada istenilen etkiyi uyandırmada kifayetsiz kaldığını belirtti. Bu anlamda aile eğitim seminerleri de düzenlediklerini ve bunun da eğitimin önemli bir ayağını oluşturduğunu söyledi.

“Çocuklar, Allah’a adanan bir sadakadır”

Daha sonra Mustafa Yılmaz kısa bir selamlama konuşması yaptı. Dernek çalışanlarına ve ailelere verdikleri emekten dolayı teşekkür eden Yılmaz, “Çocukların Allah’a adanan bir sadaka olduğunu, topluma bu genç nesiller üzerinden bir renk ve ruh verilebileceğini, ancak bu şekilde kendimizi ve ehlimizi ateşten koruyabileceğimizi ifade etti.”

Şiiler, ezgiler okunan programda Hz. Fatıma oratoryosu, Bahçe Sahipleri kıssası canlandırıldı.

Ayrıca, İslam coğrafyasından çocukların canlandırıldığı bir gösteri ile devam eden program çocukların yaptığı dua bölümüyle sona erdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri