• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Hak Par: Son Olaylar Kaygı Verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Son dönemde Kürdistan’da cereyan eden bazı olayların oldukça ilginç ve kaygı verici olduğunu belirten HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, “PKK’nin bir kez daha yol kesip adam kaçırdığı görülüyor. Birkaç gün önce Lice’de HÜDA-PAR mensubu bir aileye yönelik saldırı düzenlendi ve biri çocuk üç kişi yaralandı. Dün de (28 Mayıs) Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde HÜDA-PAR İlçe Başkanı kaçırıldı. “Barış ve Çözüm Süreci” denen gelişme nedeniyle bir yıldan beri bölgede silahlar susmuştu. Savaştan rant sağlayan bazı “derin” ve karanlık odakların dışında hem Kürt hem de Türk Halkı bu durumdan oldukça memnun. Ancak son olaylar oldukça tehlikeli; bunlar yeni bir çatışma dönemine yol açabilir” dedi.

TÜM KESİMLER SESİNİ YÜKSELTMELİDİR

Tüm kesimlerin BDP/PKK’nin saldırıları karşısında seslerini yükseltmeleri gerektiğini belirten Burkay, “Bu nedenle tüm yurtsever güçler uyanık olmalı, bu tür olaylar karşısında sesini yükseltmeli. Son 30-40 yıllık dönem bize çok açık biçimde gösterdi ki bu tür şiddet eylemleri Kürt halkının haklı davasına ancak zarar verirler. Ola ki bu kez de bu tür provakatif eylemlerin ardında yine, insanlarımızı kendi arasında çatıştırmak ve ülkemizi bir kez daha yangın yerine çevirmek, böylece aynı zamanda çözüm ve barış sürecini boşa çıkarmak isteyen söz konusu derin güçler, karanlık odaklar vardır” ifadelerini kullandı.

SİYASETİN HER RENGİ KENDİSİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELİ

Farklı görüşte olan kesimlerin rahat ve özgür bir biçimde kendilerini ifade etme hakkı olduğunu belirten Burkay, “Kürdistan ve Kürt halkı da tüm ülkeler ve toplumlar gibi, siyasi ve sosyal açıdan çok renklidir. Siyasetin her rengi kendisini özgürce ifade edebilmeli, çalışmasını özgürce yapabilmeli. Farklı görüşe mensup gruplar ve farklı siyasi partiler birbirlerinin varlığına saygı göstermeli. Her örgüt kendi programı ve talepleri doğrultusunda çalışıp halka seslenebilmeli. Halk da bu şekilde kendisinin ve ülkenin geleceği konusunda kararını verir. Özgürlüğe ve barışa böyle ulaşılır. Geçmişte olup biten ve davamıza zarar veren yanlışlardan herkes ve her örgüt dersler çıkarmalı, bu yanlışları tekrarlamamalı” dedi.

(Şükrü Gündüz / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir