• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Alimler Cemiyeti`nden Fitne Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Merkezi Diyarbakır’da olan Âlimler Cemiyeti, Doğu ve Güneydoğu’da özellikle son günlerde mütedeyyin şahsiyetlerde yapılan saldırı ve kaçırma olaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bölge kanaat önderleri, âlim, şeyh ve mollalara seslenilerek fitneye karşı herkesin üzerine düşen görevi yapma çağrısında bulunuldu.

Açıklamayı Âlimler Cemiyeti adına okuyan Molla Mehmet Özer, bölgede mütedeyyin halka ve dindar şahsiyetlere yapılan saldırıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

“Yatkıları fitne ateşi başkalarından çok kendilerini yakacaktır”

Böyle devam ederse korkarız ki fitne ateşinin bütün bölgeyi saracağı korkusu ve endişesi içerisinde olduğuna vurgu yapan Özer, “Bu saldırıların tek nedeni bölgede kendi otoritesini güçlendirmekte ve tek hakim güç olmak isteyen kanlı örgütün kan ve şiddet üzerine yıllardır sürdürdüğü kanlı siyasetinin sonucudur. Bu durum herkesten önce bizzat onlara zarar vermekte ve kendilerini kirletmektedir. Bu itibarla bu gidişata içlerinden dur diyecek aklıselim düşünen birileri yok mudur acaba? Umarız ki içlerinde aklı başında olan birileri çıkarda onları bu vahim yoldan geri döndürür. Yoksa yatkıları fitne ateşi başkalarından çok kendilerini yakacaktır” dedi.

Bölgede yakılmak istenen bu fitne ateşinin önüne geçilmemesi durumunda ateşin herkesi yakacak boyutta olacağını ifade eden Özer açıklamasının devamında, “Bu manada bölge ulemasına, şeyhlerine, seydalarına, mollalarına, kanaat önderlerine ve toplumda sözü geçen herkese diyoruz ki ‘Fitne uykudadır, Allah’ın laneti onu uyandıranın üzerine olsun’ hadisi şerifin ifadesiyle bu fitneyi uyandırmaya çalışan güruha karşı net tavrımızı ortaya koymalı ve halkımızın maslahatı için bu fitneye engel olmalıyız.Bölgeyi seven ve halkın maslahatını düşünen herkes bilmelidir ki; kan, şiddet ve zorbalık bölgeye ve bölge insanına hiçbir yarar ve fayda sağlamamıştır.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak bölge halkına seslenen Özer, toplumun önde gelen şahsiyetlerinin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çağrısında bulundu.

(M. Hüseyin Temel – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir